Victor Negrescu - Michael Roth: Cooperarea cu Germania poate întări poziţia României în UE

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu. a vorbit despre importanţa parteneriatului româno-german, în timpul întâlnirii cu Michael Roth.

Cei doi şi-au exprimat dorinţa de consolidare a cooperării în plan european şi de coordonare a poziţiilor, în special pe temele în privinţa cărora cele două ţări împărtăşesc viziuni similare.

"Uniunea Europeană rămâne un proiect indispensabil pentru noi toţi, iar România este pregătită să participe, prin acţiuni concrete, la relansarea proiectului comunitar, având drept obiectiv final o construcţie mai apropiată de cetăţenii săi. În acest sens, realizarea unui dialog aprofundat cu Germania pe dosarele de interes comun, dar şi cooperarea în format trilateral, alături de Franţa, poate întări poziţia României în Uniunea Europeană şi poate contribui la o Preşedinţie de succes a ţării noastre la Consiliul Uniunii Europene, transmiţând în acelaşi timp un puternic mesaj de unitate, întrucât provocările actuale nu pot fi depăşite decât printr-un efort comun", a declarat Victor Negrescu, conform unui comunicat de presă al MAE.

Discuţiile s-au axat şi pe evoluţia procesului de pregătire privind preluarea de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, ministrul delegat pentru Afaceri Europene trecând în revistă principalele dimensiuni ale agendei de lucru a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, precum şi evoluţia procesului de pregătire la nivel intern.

"Consultările au urmărit, totodată, şi un schimb de opinii pe teme de actualitate şi interes prioritar în raport cu agenda europeană, precum viitorul Uniunii Europene, Brexit, negocierile privind viitorul Cadru Financiar Multianual, securitatea internă, aspecte sociale, respectiv Parteneriatul Estic şi procesul de extindere a Uniunii Europene", menţionează sursa citată.


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy