Victor Ionescu, anunț despre campania Informare acasă! Siguranţă în lume!

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Subsecretarul de stat în Ministerul Românilor de Pretutindeni, Victor Ionescu, a declarat miercuri, la Braşov, că în campania  Informare acasă! Siguranţă în lume! cel mai important rol îl au primarii.

Cea mai mare implicare în campanie o au autorităţile locale, pentru că informaţia trebuie să ajungă la sate, comune, oraşe. ''Ideea de a ne întâlni cu reprezentanţii autorităţilor locale este de a furniza materiale, iar ei mai departe să le transmită locuitorilor fie sub formă scrisă, fie electronic sau la avizierele primăriilor, fie să aibă discuţii cu ocazia diferitelor evenimente. Mijlocul de informare în UAT-uri este cel mai bun, este unul direct. Un alt aspect important pe care noi dorim să-l promovăm împreună cu primarii ar fi, de ce nu, ca la nivelul fiecărui UAT să existe în atribuţiile autorităţilor luarea unei legături permanente cu românii plecaţi. Se întâmplă, dar nu peste tot şi am dori ca în fiecare localitate să se întâmple acest lucru. Persoanele care pleacă să lucreze sau să studieze peste hotare trebuie să fie cât mai bine informate pentru a cunoaşte cât mai bine pericolele la care se expun'', a subliniat Ionescu.

Campanie dedicată tinerilor

Sursa citată a adăugat că în ultimii ani câteva mii de persoane au solicitat într-un sens sau altul sprijin, fie pe zona condiţiilor de muncă fie pe zona de sclavie. Campania naţională 'Informare acasă! Siguranţă în lume!' etapa a doua se va încheia în jurul datei de 20 septembrie. Prima ediţie s-a adresat tinerilor de până în 35 de ani, iar cea de acum adulţilor şi reprezentanţilor UAT-urilor. ''In funcţie de rezultate, cel mai probabil o vom continua şi anul viitor şi vom vedea ce putem să îmbunătăţim la ea. Credem că o implicare mai mare a autorităţilor, dar şi a societăţii civile este absolut necesară'', a punctat reprezentantul Ministerului Românilor de Pretutindeni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel