Victimele din explozia de la Petromidia, transferate la spitale din străinătate

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Cei doi bărbaţi care au suferit arsuri după explozia de la Petromidia vor fi trataţi în străinătate, după ce au fost iniţial transferaţi la Spitalul Floreasca. Medicii de la spitalul Floreasca şi-au dat acordul pentru ambii pacienţi să fie transferaţi la un spital din afara ţări. Costurile vor fi suportate de Petromidia, Ministerul Sănătăţii nefiind implicat în transfer.

În urma incidentului de ieri, de pe platforma industrială Petromidia, patru angajați (trei din cadrul companiei Rompetrol Rafinare, unul, angajat al Rominserv), au fost spitalizați. Aceștia au fost internați la Spitalul Județean de Urgență Constanța, iar doi dintre ei au fost transferați, ulterior, către Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca” București, după stabilizare și îngrijirile medicale de specialitate.

În ceea ce privește starea colegilor internați la Spitalul Județean de Urgență Constanța, o persoană (53 de ani, lucrător instrumentare și control) a fost deja externată, având răni minore. Al doilea bărbat (27 de ani, operator) a suferit o operație în zona șoldului și este în afara oricărui pericol. Acesta este stabil, conștient și ținut sub observație de medicii constănțeni în secția post-operatorie.

Momentul EXPLOZIEI de la Petromidia, filmat de un angajat - VIDEO

„În acest moment, starea celor doi colegi transferați la București este stabilă, fiind în comă indusă, conform procedurilor medicale pentru tratamentele de specialitate și alinarea durerilor. Suntem alături de familiile acestora și cadrele medicale pentru a le asigura cele mai bune tratamente medicale”, a transmis compania KMG International.

 

Un operator de 53 de ani, cel mai grav rănit

 

Cel mai grav rănit dintre aceștia este bărbatul de 53 de ani, operator, care a fost evaluat inițial cu arsuri pe 45% din suprafața corpului. Reevaluarea realizată în cursul serii de ieri a relevat faptul că arsurile sunt pe 30% din suprafața corpului. Al doilea rănit, de 58 de ani, compresorist în cadrul rafinăriei,  se află în unitatea medicală din capitală cu răni pe 25-30% din suprafața corpului.

Explozie Petromidia. Un om a murit în urma deflagraţiei puternice

„Compania este alături de familiile tuturor colegilor și oferim sprijin în aceste momente de grea încercare. În același timp, Rompetrol Rafinare oferă sprijin autorităților de resort pentru o evaluare și investigare rapidă a cauzelor care au stat la baza incidentului. Conform monitorizărilor realizate intern și de către autoritățile de mediu, în cursul zilei de ieri nu s-au înregistrat depășiri ale valorilor limită pentru indicatorii de mediu, iar norul de fum generat de incident s-a deplasat spre mare. Nu au fost afectate zonele populate din apropierea rafinăriei (orașul Năvodari, comuna Corbu și stațiunile turistice din zona limitrofă). Procesele tehnologice sunt oprite, zona incidentului este securizată și monitorizată, nu există riscuri pentru angajați sau mediul înconjurător”, a mai transmis compania KMG International.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel