Momentul EXPLOZIEI de la Petromidia, filmat de un angajat - VIDEO

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Noi imagini cu incendiul care a urmat exploziei de la Rafinăria Petromidia apar pe internet. 

Apar noi imagini cu momentul exploziei de la Petromidia. In imaginile postat pe internet se pot observa flăcările puternice, de zeci de metri înălțime, precum și coloana groasă de fum. Având în vedere că vorbim de un perimetru închis, cel mai probabil imaginile au fost surprinse de un angajat sau de unul din membrii personalului auxiliar în momentul în care s-au îndepărtat de Rafinărie. 

Suflul exploziei a fost atât de puternic încât a făcut ravagii în jurul său, iar fumul negru și dens s-a văzut de la kilometri depărtare.

În urma tragediei de la Năvodari, o persoană a murit, iar mai multe au fost rănite. Un dosar penal pentru ucidere din culpă a fost deschis în urma exploziei. 

VIDEO

 

Explozia a fost surprinsă și de un turist

 

Un turist din Târgu Mureș aflat pe malul mării, aproape de rafinăria Petromidia din Năvodari, a surprins momentul în care s-a produs explozia urmată de incendiu și soldată cu un mort și șase răniți.

 

 

Explozia de la Petromidia a fost provocată de cedarea unui echipament

 

Directorul general al Rompetrol Rafinare, Felix Crudu, a anunțat că incendiul a apărut la ora 12.30: „Suflul propagat a generat încă trei focare. Din nefericire, unul dintre colegii care opera în zonă a fost prins de suflul acestei explozii. În timpul intervențiilor s-au făcut eforturi disperate de a-l găsi. Au intrat echipați cu echipament special de protecție împotriva focului. Într-un final am reușit să-l găsim, din păcate nu s-a mai putut face nimic”.

Conform acestuia, explozia s-a produs pe o platformă în care sunt diverse echipamente industriale și unde erau în acea perioadă cinci persoane.

Întrebat ce a produs explozia, directorul Rompetrol a răspuns: „La prima vedere, dar o să investigăm cu autoritățile și cu experții, a fost o conductă care s-a fisurat, nu cunoaștem detalii, a apărut flacără. Noi am acționat: se intervine cu planul de urgență, se opresc toate instalațiile, se deschid toate aerisirile, se depresurizează, se deschid toate liniile de stingere incendii, sunt măsuri specifice. (...) Nu e o eroare umană cu siguranță, o să investigăm și o să vedem, un echipament care a cedat”, a mai spus Felix Crudu.

Conform acestuia, instalațiile de la Petromidia au fost în revizie anul trecut, iar compania are toate verificările la zi.

O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Localnicii din Năvodari au primit mesaj RO-ALERT după explozie, fiind sfătuiți să nu stea la mai puțin de un kilometru de zona exploziei, să rămână în locuințe și să închidă geamurile. O persoană a murit, iar alte patru au fost rănite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel