Vicepreședintele Statelor Unite, s-a vaccinat a treia oară

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Kamala Harris, vicepreședintele Statelor Unite, a primit astăzi o a treia doză de vaccin Moderna. Autoritățile sanitare americane autorizaseră deja de o săptămână administrarea dozelor de rapel pentru grupuri vulnerabile.

Deși Harris nu are peste 65 de ani și nici comorbidități cunoscute, autoritățile de reglementare din SUA permit a treia doză pentru persoanele cu locuri de muncă cu risc ridicat de expunere la virus. În acest sens, Casa Albă a justificat că doamna vicepreședinte călătorește frecvent și interacționează cu o gamă largă de persoane, ceea ce a autorizat-o să primească întărirea, citează swissinfo.ch preluând o știre EFE.

După vaccinare Kamala Harris a declarat că „vaccinurile sunt gratuite, sunt sigure și vă vor salva viața”.

Și președintele american Joe Biden, primit a treia doză de vaccin Pfizer pe 27 septembrie. Compania farmaceutică Pfizer a dat asigurări că a treia doză oferă o protecție de 95,6% împotriva infecțiilor cu COVID-19 și se comportă într-un mod „sigur și tolerabil”.

Atât în cazul vaccinul Moderna, cât și Pfizer, a treia doză se poate administra la șase luni de la al doilea vaccin pentru cei peste 65 de ani, adulții cu boli precum diabetul sau obezitatea, persoanelor cu boli imunosupresoare sau care locuiesc sau lucrează în locuri de risc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel