Comisia Europeană, ÎNGRIJORATĂ de OUG pentru ANULAREA condamnărilor definitive

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Comsia Europeană este profund îngrijorată de intenția Guvernului de la București de a da o ordonanță de urgență care să  anuleze condamnările definitive și să permită celor condamnați definitiv de Curtea Supremă să ceară rejudecarea. Declarația a fost făcută de vicepreședintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen.

”Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, deja a contactat autoritățile române privind acest subiect și a transmis îngrijorarea noastră profundă față de situație și față de evoluții. Am vrea să susținem autoritățile române să se mențină pe drumul cel bun în reforma societății de-a lungul ideilor și sfaturilor din Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) pe Justiție. Deci, evoluțiile sunt îngrijorătoare, suntem profund îngrijorați și încercăm să convingem autoritățile române să schimbe acest parcurs”, a declarat Katainen, pentru  hotnews.ro.

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis recent lui Frans Timmermans că vrea să dea OUG pentru recursul în anulare, această ordonanță fiind un act de dreptate și de respectare a drepturilor omului, nu o amnistie și grațiere. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel