Viața bate filmul: Cum au salvat Anastasia și soțul ei zeci de animale din Irpen, orașul transformat de ruși într-o ruină

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Anastasia Tykhoi a salvat peste 20 de animale din Irpen Pentru mine sunt ca niște copii. Copiii nu sunt abandonați
Anastasia Tykhoi a salvat peste 20 de animale din Irpen Pentru mine sunt ca niște copii. Copiii nu sunt abandonați

Fotografia în care o femeie ucraineană conduce un grup mare de animale, multe dintre ele cu handicap, a devenit cunoscută aproape în toată lumea. Eroina principală a fotografiei este Anastasia Tykha. 

Împreună cu soțul ei Arthur Lee, tânăra a salvat Irpen-ul sfâșiat de război, 15 câini, 5 pisici, un cameleon, o țestoasă, un hamster și un păianjen.

„Adevărul ucrainean. Viața”, a spus ea unui voluntar cu care a vorbit despre salvarea animalelor, soarta lor viitoare și situația din adăposturile de animale în timpul războiului. 

Înainte de război, Nastya și Arthur adunau câini fără adăpost de pe străzi, îi tratat și le căutau familii. Printre animalele salvate au fost și mulți căței, care au devenit invalizi din cauza accidentelor sau a cruzimii umane. 

Majoritatea animalelor de care a avut grijă Nastya au o biografie foarte tragică. Câinele Luna are doar trei picioare de când a fost lovită de o mașină, lăbuța i-a fost amputată. 

Și Koltyk, de asemenea, nu are labe, după ce a fost rănit la naștere. Câinele poreclit bunicul are 15 ani și este surd. Mulți câini salvați de activiști pentru drepturile animalelor nu vor putea niciodată să meargă. Sunt unii dintre ei care au ajuns la voluntari, după ce au fost loviți la coloană, scrie publicația life.pravda.com.ua.

„Când ai 20 de câini în lesă și toți trag în direcții diferite, nu ai timp să te gândești la frică”

 

Când Putin a atacat Ucraina, iadul a izbucnit în Irpen, lângă Kiev. Orașul a fost bombardat constant, iar tancurile circulau pe străzi. Orașul era asediat, iar oamenii au rămas fără apă și mâncare.

În timp ce încercau să se evacueze din Irpen-ul distrus, rușii au împușcat o mamă și doi copii. Micul oraș confortabil s-a transformat într-o ruină. Și în această situație, Nastya și Arthur au decis să se evacueze cu un număr mare de animale. 

Cu toate acestea, Nastya nu consideră actul ei eroic. „Animalele sunt ca copiii pentru mine. Copiii nu sunt abandonați”, spune Nastya. 

Ea și soțul ei s-au adunat au fost gata în 15 minute. Nastya și Arthur nu știau unde vor locui în Kiev și unde vor găzdui animalele.

"Știi, când ai 20 de câini în lesă și toată lumea trage în direcții diferite, nu ai timp să te gândești la frică”, a spus voluntarul. 

Ajutați de un trecător și un avocat

 

Câinii au trebuit să fie conduși mai întâi prin tot Irpen-ul, apoi să traverseze podul și să fie încărcați într-o mașină pusă la dispoziție de alți voluntari de la Fundația Caritabilă Plushka. 

La început, fetei i-a fost foarte greu să se miște, pentru că animalele nu doreau să meargă. Unii căței au fost duși în brațe. În special, un câine cu dizabilități care și-a rănit lăbuțele în cioburile de pe drum.

Nastya și-a rupt degetul în timpul evacuării, tot corpul o durea mult timp, pentru că animalele o trăgeau în direcții diferite. 

Fata își amintește cu recunoștință de un trecător, pe nume Valentin, care a ajutat-o la transportul pisicilor pe podul de la Romanivka. 

Pe drum, voluntarii au pierdut 4 câini, inclusiv pe propriul lor câine Zeus. Câteva zile mai târziu, Nastya și Arthur s-au întors pe jos la Irpinul distrus și abandonat pentru a găsi animalele.

Cuplul a avut din nou noroc, a doua operațiune de salvare a fost aproape fără incidente. Au găsit două. Printre ele se numără și Zeus. Și au luat cu ei mai multe animale. 

Voluntarii au nevoie în prezent de hrană pentru animale

 

Inițial, animalele salvate au stat într-o clădire mică a Fundației Caritabile Plushka, iar acum Nastya și Arthur locuiesc cu ele într-o casă din Kiev. 

Animalele au început deja să fie trimise în străinătate, în special, 8 câini și 37 de pisici au plecat deja în Germania. 

Dar cele mai problematice sunt animale cu tulburare de stres post-traumatic și cele care nu intră în contact cu oamenii. Pe acestea cuplul nu le va da spre adopție. Voluntarii au nevoie în prezent de hrană pentru animale.    

În prezent, în Irpen sunt mulți câini, care au devenit sălbatici și nu se apropie de oameni. Nastya nu înțelege cum pot oamenii să fugă de război și să-și părăsească animalele de companie. 

Șefa Fundației Plushka, Snizhana Bugryk, face apel la toți proprietarii de animale de companie să nu-și lase animalele de companie în timpul evacuării, ci să le ia cu ei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel