Câte 100 de bombe sunt aruncate, zilnic, asupra orașului Mariupol. 350.000 de oameni se ascund în subsoluri

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Jumătate din teritoriul ucrainean este "poluat" de muniţiile folosite de forţele ruse
Jumătate din teritoriul ucrainean este "poluat" de muniţiile folosite de forţele ruse

Peste 350.000 de locuitori se ascund în adăposturi și subsoluri de bombardamentele constante ale armatei ruse. Situația din oraș este critică. Mariupol este blocat de 16 zile, iar peste 350.000 de locuitori se ascund în adăposturi și subsoluri de bombardamentele constante ale ocupanților ruși.

Potrivit administrației locale, peste Mariupol sunt aruncate până la 100 de bombe aeriene pe zi. Aproximativ 80% din blocurile orașului au fost distruse, iar aproape 30% nu pot fi restaurate.

Consiliul orășenesc Mariupol a povestit despre situația din oraș pe 17 martie, în cea de-a 22-a zi de la începutul invaziei rusești în Ucraina. 

"Forțele armate ale Ucrainei continuă să apere eroic orașul Mariupol și să respingă atacurile inamicului, care ne depășește ca număr. Luptele se duc deja la periferia orașului. Dar apărătorii ucraineni luptă cu abnegație pentru fiecare stradă",  au spus autoritățile orașului citate de 5.UA.

Citeste si: Situație disperată în Mariupol: Oamenii folosesc apă potabilă din calorifere și bălți

Potrivit Primăriei Mariupol, aproximativ 30.000 de locuitori au scăpat de blocada rusă, în ultimele două zile, cu mașinile lor. Unii dintre ei au ajuns deja la Zaporizhia și au primit ajutor de la centrele de sprijin. Înainte de aceasta, ocupanții ruși au perturbat evacuarea din Mariupol și nu au permis intrarea ajutorului umanitar în oraș.

 

Câte 100 de bombe sunt aruncate zilnic, asupra orașului Mariupol. 350.000 de persoane se ascund în subsoluri 

 

Consiliul Local a mai spus că în prezent se lucrează la ridicarea molozului, care a blocat intrările în Teatrul  Dramatic, unde se ascundeau de bombardamente sute de localnici, majoritatea femei, copii și bătrâni. Informațiile despre victime sunt în curs de clarificare.

Vezi si: O familie întreagă, ucisă într-un atac aerian la Cernihv: Părinții și trei copii minori nu au avut nicio șansă

Reamintim că, pe 16 martie 2022,  rușii au aruncat o bombă  asupra Teatrului Dramatic din centrul orașului Mariupol, unde se ascundeau peste o mie de femei și copii. Din clădirea teatrului nu a mai rămas aproape nimic. Se știe că rușii au atacat teatrul din Mariupol, în ciuda inscripției uriașe „Copii”. Pe 17 martie, s-a aflat că adăpostul teatrului din Mariupol a supraviețuit și aproape 130 de oameni sunt în viață. 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel