Verificări la sânge pe litoral şi la munte. Despescu: „Vom acţiona ferm!”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

​Mnistrul Sănătății, Nelu Tătaru, și secretarul de stat, Bogdan Despescu, au susţinut, în acestă dimineaţă, declarații de presă, după întâlnirea premierului Ludovic Orban cu miniștri și șefi de instituții cu atribuții de control în contextul crizei COVID-19.

 

Potrivit secretarului de stat Bogdan Despescu vor fi create echipe mixte care vor patrula în staţiunile de la munte şi de pe litoral.

„Vom crește numărul echipajelor, al patrulelor în teren, în special în stațiunile de la mare și de la munte. În cursul zile de azi va avea loc o videoconferinţă, cu prefecţii şi inspectoratele de poliţe din ţară. Se vor forma echipe mixte, care vor începe să acţioneze chiar din acest sfârşit de săptămână în staţiunile de munte şi litoral“, a spus Bogdan Despescu.

Printre măsurile anunţate de către Bogdan Despescu se numără: suplimentarea efectivelor şi forţelor care activează în teren, pentru verificarea respectării regulilor de protecţie sanitară; organizarea unor grupuri de coordonare operativă la nivelul municipiului Bucureşti şi în judeţe sub coordonarea prefecţilor. De asemenea, se vor organiza echipe mixte formate din poliţişti, jandarmi, pompieri, inspectori de muncă, inspector sanitari, dar şi inspectori de la protecţia consumatorilor.

„Activitatea acestor efective va viza verificarea zonelor aglomerate, atât în zona urbană, cât şi cea rurală. Vom transmite un Tel Verde la care cetăţenii vor putea sesiza neregulile observate. Nu ne dorim să aplicăm sancţiuni, dar, unde se va încălca, legea vom acţiona ferm“,


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel