Ventilatoare vitale pentru pacienții COVID, furate de ocupanții ruși din Mariupol: „Duc acest echipamente pe teritoriul lor“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Invadatorii ruși au luat din Mariupol o parte din ventilatoarele de oxigen care sunt foarte necesare în tratamentul pacienților grav bolnavi de Covid, pentru a le duce în Rusia, potrivit consiliului municipal al Mariupolului.

Acest lucru a fost raportat de Consiliul municipal Mariupol pe canalul de Telegram, citând locuitori din Mariupol care se află încă în orașul blocat.

"Timp de 8 ani am dezvoltat sistematic fiecare sferă din Mariupol. Am acordat o atenție deosebită zonei medicale. Dar nu numai că armata rusă a distrus orașul nostru și a ucis peste 20.000 de locuitori din Mariupol, dar a început să fure și ceea ce a supraviețuit. Acesta este un jaf și o crimă de război", a subliniat primarul din Mariupol, Vadym Boychenko.

După cum s-a menționat, este probabil ca epidemia de coronavirus din Rusia, în ciuda declarațiilor oficiale, să continue să ia amploare.

Ventilatoare vitale pentru pacienții COVID, furate de ocupanții ruși din Mariupol

 

"Acesta este motivul pentru care ocupanții fură echipamente medicale din orașele ucrainene, care și-au dotat spitalele cu tot ce au nevoie în avans, inclusiv aparate de ventilație. Numai spitalele din Mariupol aveau 60 de ventilatoare. Acum, ocupanții ruși iau acest echipament pe teritoriul lor. În loc să își dezvolte propriul medicament, Rusia fură de la alții", a declarat consiliul municipal.

După cum a raportat UNIAN, anterior, comisarul Parlamentului ucrainean pentru drepturile omului, Lyudmila Denisova, a povestit cum în Mariupol ocupanții ruși, prin tranzacții financiare frauduloase, iau bani de la oameni și extorchează date personale.

Și, potrivit primarului orașului, Vadym Boychenko, rușii au înființat patru tabere de filtrare pentru locuitorii din Mariupol care urmează să fie deportați în Rusia și supun civilii la diverse torturi. În special, îi forțează să își îndepărteze tatuajele cu pietre.

„Duc acest echipamente pe teritoriul lor“

 

Peste 600 de persoane au fost rănite în ultimul bombardament rusesc asupra uzinei siderurgice Azovstal, a declarat primarul Vadym Boychenko la televiziunea ucraineană. Edilul susține că numărul răniților a crescut după ce forțele Kremlinului au aruncat bombe asupra unității medicale improvizate din interiorul oțelăriei.

"Știți deja că au aruncat bombe asupra spitalului, bombele au distrus spitalul, iar acesta este un semn de crimă de război, pentru că numărul răniților înainte de asta era de 170, iar acum este de peste 600", a spus el, potrivit Sky News.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel