Velier cu un cetățean austriac la bord, căutat pe Marea Neagră, găsit la 40 de mile marine

Alexandra Steoleaca |
Data actualizării: | Data publicării:

Velierul sub pavilion olandez căutat pe Marea Neagră a fost găsit sâmbătă, la 40 mile marine est de municipiul Constanţa, cetăţeanul austriac care se afla la bord declarând că îşi poate continua deplasarea, în condiţii de siguranţă, către Bosfor, a informat Garda de Coastă.

"Poliţiştii de frontieră de la bordul navei maritime de intervenţie MAI 2111 au identificat velierul S/Y PASSAAT AALSMEER (pavilion Olanda) la 40 Mm Est Constanţa, pentru care a fost declanşată operaţiunea de căutare şi salvare. Menţionăm că, la bordul velierului se afla un cetăţean austriac, în vârstă de 71 de ani. Bărbatul nu a solicitat asistenţă, declarând că poate să asigure guvernarea ambarcaţiunii în condiţii de siguranţă şi îşi continuă deplasarea către Bosfor", a transmis sursa citată.

Conform Gărzii de Coastă, având în vedere că puterea de emisie a staţiei radio este mică, comunicarea cu cetăţeanul de la bordul ambarcaţiunii s-a efectuat cu dificultate.

Acţiunea de căutare a fost declanşată vineri de către Centrul Maritim de Coordonare a Căutării Constanţa, efectuându-se cu nave ale Gărzii de Coastă şi Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare. Autorităţile fuseseră alertate despre posibila dispariţie a velierului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel