Vehiculele cu pilot automat, permise în acest an pe autostrăzile din Marea Britanie

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Vehiculele cu pilot automat, permise în acest an pe autostrăzile din Marea Britanie
Vehiculele cu pilot automat, permise în acest an pe autostrăzile din Marea Britanie

Vehiculele cu pilot automat vor circula pe drumurile din Marea Britanie la sfârşitul acestui an, a anunţat Ministerul Transporturilor, relatează dpa.

Condusul „hands-free” în vehicule cu tehnologie de păstrare a benzii va fi permis pe autostrăzi cu trafic lent, cu viteză de până la 59 kilometri la oră, a indicat miercuri ministerul.

Acesta susţine că tehnologia ar putea îmbunătăţi siguranţa rutieră prin reducerea erorii umane, care contribuie la peste 85% din accidente.

Tehnologia de auto-conducere în maşini, autobuze şi vehicule de livrare ar putea ajuta la reducerea aglomeraţiei urbane, cu semafoare şi vehicule care funcţionează pentru fluidizarea traficului, la reducerea emisiilor de noxe şi la îmbunătăţirea calităţii aerului în oraşe şi localităţi.

„Acesta este un pas major pentru utilizarea în siguranţă a vehiculelor cu pilot automat în Marea Britanie, făcând viitoarele călătorii mai ecologice, mai uşoare şi mai fiabile ajutând în acelaşi timp ţara să reconstruiască mai bine”, a declarat ministrul Transporturilor, Rachel Maclean.

''Dar trebuie să ne asigurăm că această nouă tehnologie interesantă să fie desfăşurată în siguranţă, motiv pentru care ne consultăm cu privire la cum ar trebui să arate regulile care permit aceasta'', a spus ministrul. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel