Vasile Dîncu: „Datele din teren arată că am putea să vorbim despre o iminență în aceste zile a unui război”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ministrul Apărării Vasile Dîncu susține că informațiile din ultimele zile arată că există o agravare a situației și că dislocările de trupe și material duc la concluzia că este posibilă o invazie a trupelor Federației Ruse.

„Toate informațiile care există din ultimele zile, de astăzi chiar, arată că, din contră, avem o agravare a situației și dislocările de trupe și material duc la concluzia că este posibilă o invazie a trupelor Federației Ruse. Deci, situația este una de gravitate maximă în această zonă, dacă la un moment dat se spunea că nu sunt iminente atacurile, astăzi toate datele din teren arată că am putea să vorbim despre o iminență în aceste zile a unui război”, a spus miercuri seara Vasile Dîncu, la TVR.

El spune că este exclus în acest moment un război pe teritoriul României.

„În principiu, toate analizele pe care le face NATO, și le facem și noi, spun că în acest moment este exclus un război pe teritoriul României, pentru că este exclus un conflict militar între NATO și Rusia”, a declarat ministrul Apărării.

El nu crede că Rusia va ataca o țară NATO.

„Nu cred că Rusia, în afară de unele lucruri pe care vrea să le rezolve pe terenul fostului URSS, într-o utopie de reîntregire a Rusiei Ecateriei a 2-a sau a lui Petru cel Mare, nu cred că se poate întâmpla să atace o țară NATO și acest lucru să ducă la un conflict generalizat”, a mai spus Vasile Dîncu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel