Vânzătoare de la o piață din București prinsă de ANPC că vinde „produse tradiționale” cumpărate din supermarket, de fapt

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Vânzătoare de la o piață din București prinsă de ANPC că vinde „produse tradiționale” cumpărate din supermarket, de fapt / Foto: Tiktok
Vânzătoare de la o piață din București prinsă de ANPC că vinde „produse tradiționale” cumpărate din supermarket, de fapt / Foto: Tiktok

Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, a filmat momentul în care prinde o vânzătaore de la piață care pretindea că vinde produse tradiționale. Femeia însă vindea brânză cumpărată din magazin.

Într-un gest concret pentru protejarea consumatorilor, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a surprins o vânzătoare de brânză falsă la o piață volantă din fața Academiei Militare, unde a fost în cursul zilei de sâmbătă. Momentul a fost documentat și postat pe pagina sa de TikTok, unde a atras atenția asupra practicilor frauduloase din piață.

În filmare, Horia Constantinescu descoperă că o vânzătoare de produse tradiționale nu avea etichetă la jumătate dintre produsele expuse. Cu îndrăzneala sa obișnuită, el o întreabă de proveniența brânzei. Inițial, femeia este reticentă și încearcă să îl ignore, dar recunoaște că aceasta provine dintr-un supermarket și nu este realizată acasă, așa cum pretindea.

"Deci brânza de vaci este de asemenea industrializată, nu este o brânză de vaci așa cum se pretinde în mod tradițional", a declarat președintele ANPC.

 

@horiaconstantinescuanpc

După câteva scandaluri și ieșiri necontrolate ale unora dintre comercianți sper ca ordinea să se fi restabilit iar înșelarea consumatorilor să rămână istorie

♬ original sound - Horia Constantinescu

 

Expunerea directă a practicilor neloiale din piață a stârnit reacții puternice din partea comunității online

 

Comentariile de pe TikTok au reflectat indignarea consumatorilor față de astfel de practici frauduloase. Un utilizator a sugerat aplicarea unei amenzi maxime comercianților care recurg la astfel de metode pentru a-și vinde produsele.

"Amendă maximă la ăștia, se mai plâng țăranii că nu le cumpără oamenii marfa, la ce preț o dați, să o mâncați voi... amendați până în măduva oaselor trebuie", a scris el.

„În toate piețele e așa. Nu doar cu brânzeturile. Și la fructe sau la legume e la fel. Acești bișnițari cumpără de la market sau depozit și vând în piață.”, mai adaugă o persoană.

Acest incident nu este primul și nici singurul, deoarece Horia Constantinescu a efectuat în urmă cu o săptămână un alt control la aceeași piață, unde a demascat un producător de carne care comercializa produse cumpărate din străinătate ca fiind tradiționale. În acea situație, comerciantul chiar a amenințat cu violența, exprimându-și nemulțumirea față de acțiunile ANPC.

„Nu mi-e frică de tine. Hai să ne omorâm”, îl amenință comerciantul.

Aceste dezvăluiri arată necesitatea unei supravegheri constante în piețe pentru a proteja consumatorii de potențialele practici frauduloase și pentru a menține integritatea și autenticitatea produselor tradiționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel