Valeriu Gheorghiță, despre imunizarea COVID în mediul rural: „Am identificat 100 de localități fără medic de familie”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Dr. Valeriu Gheorghiță a vorbit la Digi24, vineri seară, despre următoarele ținte ale campaniei naționale de vaccinare: creșterea capacității de imunizare și lansarea unor caravane mobile în mediul rural, acolo unde rata de infecție cu noul coronavirus este mare.

„Până pe 5 aprilie avem în plan creșterea numărului de persoane pe flux de vaccinare, de la 60 la 90. Ținta este să ajungem la 80.000 de persoane vaccinate zilnic doar cu Pfizer”, a declarat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare. De asemenea, medicul militar a afirmat că „vor fi centre mobile de vaccinare în mediul rural, acolo unde rată de infectare este crescută, dar și unde accesul la îngrijirea de specialitate este dificil. Am identificat 100 de localități care nici măcar nu au medic de familie”.

Dr. Valeriu Gheorghiță a anunțat și deschiderea unor centre de vaccinare de tip drive-through pentru marile orașe, destinate populației generale: „Cel puțin un astfel de centru va fi în București”. C

omitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat deschiderea, sâmbătă, 20 martie, a 167 de noi cabinete, la nivel național, în care va fi administrat vaccinul produs de Pfizer/ BioNTech. „Persoanele care sunt pe listele de așteptare se pot muta, de mâine, pe listele de la noile centre”, a sfătuit medicul Gheorghiță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel