USR și PLUS cer alegeri pentru primari în două tururi, PSD refuză

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

USR și PLUS  cer revenirea la alegerile pentru primari în două tururi, dar liderii PSD au anunțat că susțin alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin. 

Dacian Cioloș a declarat la Constanța că „avem nevoie de alegeri în două tururi. Îl invit pe domnul Tăriceanu să susţină alături de PNL, alături de USR, alături de PMP, alături de UDMR şi ce partide mai avem în Parlament, că eu cred că numai PSD-ul nu e de acord cu două tururi aşa cum stau lucrurile acum. Păi atunci ce discuţie mai avem? Hai să votăm legea, săptămâna viitoare poate să fie gata votată legea şi avem alegeri în două tururi şi o susţin, mă duc şi îl felicit pe domnul Tăriceanu dacă face lucrul ăsta. Dar să îl facă”, potrivit Agerpres.

Și Dan Barna, președintele USR, a cerut alegeri în două tururi: „Primul punct ca importanţă şi ca impact la nivel naţional este exact revenirea la alegerea primarilor în două tururi, pentru că în prezent reprezentativitatea unor primari din ţară se bazează pe votul a 8 sau 12% din electorat, ceea ce era de-a dreptul ridicol. Am folosit şi folosim toate instrumentele legale la nivel parlamentar şi la nivel de iniţiativă cetăţenească pentru modificarea legii”, a declarat liderul USR, Dan Barna, citat de Agerpres.

Dar, vicepremierul PSD Daniel Suciu  a declarat că PSD susţine în continuare alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin. 

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel