Ursula von der Leyen, primele gânduri despre moartea Reginei Elisabeta

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Ursula von der Leyen, primele gânduri despre moartea Reginei Elisabeta
Ursula von der Leyen, primele gânduri despre moartea Reginei Elisabeta

A fost cel mai longeviv șef de stat din lume și una dintre cele mai respectate personalități la nivel mondial, spune despre Regina Elisabeta președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen.

„Am aflat cu profundă tristețe de trecerea în neființă a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a. A fost cel mai longeviv șef de stat din lume și una dintre cele mai respectate personalități la nivel mondial. Transmit sincere condoleanțe familiei regale și poporului britanic”, a scris joi seara pe Twitter Ursula von der Leyen.

 

Ursula von der Leyen: „A fost o lumină călăuzitoare”

 

Președinta CE spune că Regina a fost o martoră la război și reconciliere în Europa și dincolo de ea, precum și la transformări profunde ale planetei și societăților noastre.

„Ea a fost o lumină călăuzitoare pe parcursul acestor schimbări, fără a înceta niciodată să dea dovadă de un calm și o dedicare care au dat putere multora”, adăugat ea.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord a murit, joi, la Castelul Balmoral, la 96 de ani.

Vezi și

Lizz Truss: „Marea Britanie a crescut şi înflorit datorită ei și este o țară măreață”

 

Premierul Liz Truss a afirmat, în această seară neagră, că regina Elizabeth a II-a a condus cu graţie şi demnitate, iar Marea Britanie a crescut şi înflorit datorită ei.

"Suntem devastaţi. Marea Britanie a crescut şi înflorit datorită ei și este o țară măreață. A fost lidera a 57 de state din toată lumea. Suntem o naţiune modernă și strălucitoare datorită ei, a condus cu demnitate şi graţie timp de 70 de ani.

Regina Elisabeta a II-a a avut spiritul Marii Britanii și acel spirit va dura. A fost iubită şi admirată în Marea Britanie şi în toată lumea. Devotamentul ei este un exemplu pentru noi toţi. A atins vieţile a milioane de oameni. Vom celebra viaţa ei strălucitoare. Lasă în urmă o moştenire fabuloasă.

Acum coroana trece la Majestatea Sa Charles III, Suntem alături de familia regală. Suntem acum într-o nouă eră. Dumnezeu să-l aibă în pază pe rege", a declarat Liz Truss conform Digi 24.

Continuă știrea..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel