Regina Elisabeta a Marii Britanii a murit. Lizz Truss: „Marea Britanie a crescut şi înflorit datorită ei și este o țară măreață”

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Premierul Liz Truss a afirmat, în această seară neagră, că regina Elizabeth a II-a a condus cu graţie şi demnitate, iar Marea Britanie a crescut şi înflorit datorită ei.

"Suntem devastaţi. Marea Britanie a crescut şi înflorit datorită ei și este o țară măreață. A fost lidera a 57 de state din toată lumea. Suntem o naţiune modernă și strălucitoare datorită ei, a condus cu demnitate şi graţie timp de 70 de ani.

Regina Elisabeta a II-a a avut spiritul Marii Britanii și acel spirit va dura. A fost iubită şi admirată în Marea Britanie şi în toată lumea. Devotamentul ei este un exemplu pentru noi toţi. A atins vieţile a milioane de oameni. Vom celebra viaţa ei strălucitoare. Lasă în urmă o moştenire fabuloasă.

Acum coroana trece la Majestatea Sa Charles III, Suntem alături de familia regală. Suntem acum într-o nouă eră. Dumnezeu să-l aibă în pază pe rege", a declarat Liz Truss conform Digi 24.

 

Regina Elisabeta a Marii Britanii a murit. E oficial

 

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani, a anunțat Palatul Buckingham într-un mesaj în care precizează că urmează să fie anunțate detaliile despre înmormântarea Majestății Sale. În fotografie este ultima imagine cu Regina în viață, la primirea noului premier al Marii Britanii. 

Starea Reginei a început să se deterioreze la începutul zilei, medicii anunțând familia să ajungă cât mai repede să o vadă, aceasta fiind sub supraveghere constantă. Regina Elisabeta a II-a s-a stins însă din viață, lăsând în urma ei o întreagă familie, fii, fiice, nepoți și strănepoți îndurerați. 

Odată cu moartea ei, fiul ei cel mare, Charles, fostul Prinț de Wales, va conduce țara în doliu, în calitate de nou rege și șef de stat pentru 14 regate din Commonwealth.

Într-o declarație, Palatul Buckingham a spus "Regina a murit în mod pașnic la Balmoral în această după-amiază. Regele și regina consort vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce la Londra mâine".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel