Prima femeie care va conduce Comisia Europeană

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ursula von der Leyen a fost propusă oficial la șefiei Comisiei Europene, devebind astfel de prima femeie care va conduce executivul european.

"Consiliul European a ajuns la un acord privind viitoarea conducere a instituţiilor Uniunii Europene", a anunţat marţi seară Donald Tusk, după mai multe zile de negocieri.

Președintele Consiliului European a anunțat că Ursula von der Leyen (ministrul german al Apărării) va conduce Comisia Europeană, Charles Michel va conduce Consiliul European, iar Politica Externă a UE va fi coordonată de Josep Borrell.

Parlamentul Uniunii Europene va fi împărțit între Manfred Weber și Serghei Stanishev (care va avea prima parte a președinției).

Ursula von der Leyen este ministrul german al Apărării. Are 60 de ani și a fost în mai multe rânduri ministru și a fost prezentată drept o posibilă succesoare a Angelei Merkel.

Charles Michel, cel care va conduce Consiliul European, are 43 de ani și este premierul interimar al Belgiei.
 
Josep Borrell are 72 de ani și a fost cel de-al 25 președinte al Parlamentului European, în perioada 2004-2007. Este parlamentar european din partea Spaniei.
 
Manfred Weber are 46 de ani și este parlamentar german susținut de creștini-democrați, face parte din grupul PPE. A intrat în Parlamentul European la 31 de ani.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel