Unui sârb prins cu 230 km/h pe autostradă în Austria i s-a confiscat BMW-ul, datorită legii adoptate recent 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Un sârb a fost prima victimă al noului cod rutier din Austria care prevede confiscarea autoturismelor pentru viteză excesivă. 

Un sârb de 36 de ani care locuiește în Elveția a fost prins cu 230 km/h pe autostradă săptămâna trecută, iar BMW-ul său a fost confiscat datorită unei noi legi adoptate. 

Sârbul conducea un BMW 530i. Acesta este prima mașină care a fost confiscată în Austria Superioară pe această nouă lege. 

Polițiștii l-au oprit  pe autostrada de vest spre Viena, în zona de odihnă Allhaming. Tânărul de 36 de ani a fost înregistrat anterior la 230 km/h. Chiar dacă sârbul a făcut tot ce i-a stat în putință să-i convingă pe polițiști să-l ierte, aceștia au fost impasibili. Sârbul a contactat chiar presa austriacă și a încercat să pună presiune poate scapă de pedeapsă. Doar că a fost cam târziu, mașina lui fiind scoasă la licitație. 

Ce prevede noua lege împotriva vitezei

 

Începând cu 1 martie, în Austria li se aplică reguli mai stricte vitezomanilor: dacă depășesc viteza cu cel puțin 80 km/h în zonele locale și cu cel puțin 90 km/h în afara orașului, vehiculul le va fi confiscat de autorități. Pentru șoferii cu încălcări repetate ale codului rutier, limitele de viteză sunt reduse la 60 sau 70 km/h. În ultimă instanță, mașina poate fi scoasă la licitație.

Dacă mașina este vândută, 70 la sută din încasări vor merge către fondul național de siguranță a traficului și 30 la sută către fondurile statului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel