Universități europene închise, din cauza focarelor COVID. OMS avertizează: Tinerii, un factor-cheie în transmiterea virusului

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
universitate_europeana
universitate_europeana

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că tinerii au fost un factor cheie pentru răspândirea continuă a coronavirusului în ultimele săptămâni, în special în Europa.

Au apărut tot mai multe focare în universități, iar contaminarea pleacă de la organizarea unor petreceri la care se încalcă orice măsură de protecție impusă de autorități. Celebra școală hotelieră din Lausanne, în Elveția, considerată de specialiști drept cea mai bună din lume pentru formarea de manageri și angajați în industria ospitalității, și-a închis porțile. 2.500 de studenți sunt plasați în carantină după apariția a 11 cazuri de contaminare, în urma unor petreceri care au avut loc în afara campusului.

Conducerea a decis orele se vor face online, deşi toată lumea e conștientă că doar teoria nu e suficientă pentru a ajunge în top, în domeniul hotelier.

Peste 500 de studenți de la Universitatea Glasgow, din Scoția, au fost nevoiți să se autoizoleze în campus după ce s-au descoperit acolo peste 120 de cazuri de contaminare cu covid. Dar în realitate sunt mult mai multe, spun autoritățile, care tocmai au instalat în campus un laborator mobil de testare, transmit StirileTVR.

Focarul a apărut la Luasanne, tot după câteva petreceri organizate cu bucuria revederii, la început de an universitar. Lausanne și Glasgow nu sunt cazuri singulare. Ultimele statistici din Franța arată că 22% din focarele active sunt în universități. Iar în Statele Unite, sunt de asemenea o mulțime de situații de contaminare în instituțiile de învățământ superior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel