"Unirea" au strigat, duminică, la Chișinău românii din ambele maluri ale Prutului

Nadina Enache |
Data actualizării: | Data publicării:

Marea Adunare Centenară a fost prilej de bucurie la Chișinău, unde românii de-o parte și de alta a Prutului au venit în număr mare pentru a-și da mâna. 

Manifestația a fost încununată de o horă mare, în care s-a scandat pretutindeni "Unirea". Evenimentul s-a bucurat de o largă participare a actorilor politici din Republica Moldova și România, pe lista celor prezenți figurând fostul președinte Traian Băsescu, președintele USR Dan Barna, primarul PSD al Sectorului 1, DanTudorache, din stânga Prutului luând cuvântul Dorin Chirtoacă, primarul demisionar al Chișinăului, Vitalia Pavliucenco din partea Prtidului Național Liberal din Moldova sau Vlad Bilețchi, unul dintre cei mai vehemeți contestatari ai președintelui moldovean Igor Dodon.

Organizatorii au dat citire Rezoluției Marii Adunări Centenare, votată ad-hoc în unanimitate de cei circa 100.000 de participanți din piață. Rezoluția cere parlamentelor și guvernelor de la Chișinău și București să dea curs voinței cetățenilor de a înfăptui reîntregirea națională prin unirea Republicii Moldova cu România. Vorbitorii au subliniat importanța realizării idealului de reunire cu respectul minorităților naționale conlocuitoare ale Basarabiei.

Manifestația, condamnată de președintele Republicii Moldova pentru că ar atenta la statalitate, s-a desfășurat fără incidente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel