Uniforme OBLIGATORII. Ecaterina Andronescu: Elevii să poarte un semn DISTINCTIV

Andreea Cosma |
Data publicării:

Ecaterina Andronescu nu renunță la ideea uniformelor obligatorii în școli. Ministrul Educației susține că asta poate să fie orice, de la o șapcă, la o eșarfă și că asta este de fapt o măsură de protecție. Consiliul Elevilor din România spuen că asta îi pune în dificulate pe părinții care nu au posibilități materiale.

"Aş vrea să vă spun că noi avem din 2007 legea 35, a cărei iniţiatoare am fost, care stabileşte, printre alte măsuri de asigurare a siguranţei elevilor şi profesorilor în şcoli, purtarea unui semn distinctiv, în aşa fel încât autorităţile care sunt responsabile cu paza şi securitatea să îi reunoască uşor pe elevii care sunt în acea şcoală. Deci o lege avem", a declarat Ecaterina Andronescu la Antena 3.

Ministrul a reiterat ideea uniformelor obligatorii în urma unui incident de la un liceu din Ploieşti, în care o profesoară a fost ataccată de un fost elev.

"Am adus din nou în discuţie acest subiect pentru că incidentul de la Ploieşti ne-a arătat că deşi în liceul respectiv existau doi paznici şi un profesor de serviciu, iar în cadrul şcolii patrulau doi sau trei jandarmi, totuşi un intrus a intrat în şcoală şi a făcut un gest care nu poate fi decât condamnat. Şi m-am gândit atrunci că poate dacă în şcoala respectivă elevii ar fi avut un sermn distinctiv, care poate fi ţinuta, o eşarfă, o sapcă, ceva care să îi facă uşor de distins dintre ceilalţi, nu am fi ajuns acolo. Acesta este motivul pentru care am reiterat ideea că avem o lege pe care o putem folosi".

Ecaterina Andronescu le răspunde şi celor de la Consiliul Național al Elevilor, care sunt de părere că o unifăprmă obligatorie este prea mult pentru elevii din familii sărace. ministrul spune că îi va convinge pe părinţi că asta este soluţia şi că mai nou, uniforma poate fi orice, de la o şapcă, la o eşarfă.

"Nu am înţeles şi nu înţeleg că uniforma ar trebui să fie identică pentru toate şcolile. Dar o ţinută pe care să şi-o aleagă şcoala respectivă cred că ar fi un lucru care ne-ar ajuta puţin. Şi eu cred că şi pentru părinţi ar fi o soluţie mai ieftină decât o ţinută uneori în concurenţă în şcolile din România. Încerc să îi conving că am dreptate. Cum? Prin discuţii cu profesori, cu elevi, cu părinţi", a conchis Ecaterina Andronescu la Antena 3.

 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel