Ungaria. Un român pus sub acuzare, după ce a vrut să mituiască un polițist maghiar

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Ungaria. Un român, pus sub acuzare, după ce a vrut să mituiască un polițist maghiar
Ungaria. Un român, pus sub acuzare, după ce a vrut să mituiască un polițist maghiar

Procuratura Regională de Investigaţii Debrecen a pus sub acuzare un român care a încercat să mituiască un poliţist de frontieră.  

Pe 22 martie 2022, la ora 20.00, un român a vrut să intre în Ungaria din Ucraina pe la punctul de trecere a frontierei Tiszabecs. Potrivit oamenilor legii, tânărul de 21 de ani transporta în automobil 56 de cutii de țigări de contrabandă, fără accize maghiare.

În cadrul controlului vamal, românul a declarat o cantitate mai mică de țigări decât cantitatea reală pe care o transporta. Prin urmare țigările transportate depășeau cantitatea a numărul care putea fi importat fără taxe vamale, scrie ugyeszseg.hu.

Șoferul român i-a oferit vameșului maghiar 20 de euro, pentru ca ca acesta să nu stabilească cuantumul taxelor de import și valoarea amenzii, care urma să-i fie aplicată. Vameșul maghiar a refuzat însă banii și a efectuat inspecția vamală.

În timp ce inspecta mașina și a descoperit încălcarea vamală, românul i-a oferit vameșului maghiar, în mod repetat, cei 20 de euro. Mita nu fost acceptată, prin urmare șoferul român s-a ales cu un dosar penal de dare de mită.

Parchetul Regional de Investigaţii Debrecen l-a audiat în calitate de suspect pe român, care nu a recunoscut săvârşirea faptei.

De asemenea, polițiștii din județul Tolna, din Ungaria, au verificat, pe data de 23 martie, pe autostrada M, un microbuz, cu numere de înmatriculare românești.

Ungaria. Microbuz, condus de un român, oprit pe autostradă. Șoferul a fost dus la audieri de polițiștii maghiar

 

În data de 23 martie 2022, la ora 6, oamenii legii au inspectat un microbuz românesc, pe autostrada M9, în zona Bogyiszló. Mașina era condusă de un tânăr român, de 25 de ani, transmite Poliția Ungară.

Șoferul transporta 17 migranți ilegali, care nu au putut oferi o dovadă credibilă a identității lor și a legalității șederii lor în Ungaria. Toți pasagerii s-au declarat cetățeni afgani. 

Migranții ilegali  au fot escortați înapoi la frontiera de securitate temporară, în conformitate cu legislația maghiară în vigoare. Secția Penală a Sediului Județean de Poliție Tolna a deschis un doar penal pe numele românului, penal pentru suspiciunea întemeiată de trafic de persoane. În Ungaria, traficul de ființe umane se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani într-un caz standard și de la cinci la cincisprezece ani într-un caz calificat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel