Spania. Răsturnare de situație în cazul uciderii lui Alex, românul găsit mort sub un morman de moloz: „Domina luptele de stradă"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Tribunalul Provincial din Madrid cere 18 ani de închisoare pentru un om al străzii care ar fi omorât cu piciorul un alt bărbat care dormea pe o stradă din centrul Madridului în 2020. Victima este un cetățean român, cunoscut în zonă ca „Alex Nebunul“.

Acuzatul neagă faptele și spune că victima, căreia i se spunea Alex „Nebunul“, era cunoscută pentru atitudinile sale violente în cartier.

"A dominat luptele de stradă. Era întotdeauna îmbrăcat ca un militar rambo". Aceasta a fost descrierea făcută de principalul acuzat în cazul crimei unui om al străzii General Díaz Porlier. Victima a murit în urma unei lovituri în cap, iar Parchetul cere 18 ani de închisoare pentru acest bărbat, care era și el fără adăpost.

Atât victima, cât și inculpatul, Eduardo A.V., sunt persoane fără adăpost care avuseseră anterior certuri între ei și cu tovarășii lor care dormeau în parcul situat la numărul 90 al străzii General Díaz Porlier din Madrid. Tribunalul Provincial a început marți procesul pentru această crimă, care a debutat cu alcătuirea juriului și cu mărturia lui Eduardo.

Vezi mai multe detalii: Spania. Român, mort după ce a fost lovit cu piciorul în cap: Asasinul a turnat un sac de moloz peste el

Potrivit rechizitoriului Parchetului Provincial din Madrid, în seara zilei de 14 iunie 2020, în jurul orei nouă, inculpatul s-a apropiat de I. G., poreclit Alex „Nebunul“, cu care avusese o ceartă. "Profitând de faptul că era întins pe o bancă, adormit și sub influența alcoolului, pentru a-i pune capăt vieții", se arată în rechizitoriu. Parchetul susține că Eduardo "a luat-o la fugă și l-a lovit brusc și puternic cu piciorul în cap, ceea ce i-a provocat un traumatism cranio-encefalic închis/hemoragie subdurală acută/hematom, care a dus la decesul acestuia".

Spania. Răsturnare de situație în cazul uciderii lui Alex „Nebunul“

 

Acest bărbat a fost arestat preventiv din 28 iunie 2020. Victima, un cetățean român, nu are familie cunoscută în Spania. Această versiune este în contradicție cu declarația inculpatului în fața instanței de marți, deși acesta a recunoscut că o cunoștea pe victimă.

Eduardo a afirmat că cearta anterioară a avut loc pentru că victima i-a furat telefonul mobil prietenei sale Begoña și încerca să îl vândă în apropierea stației Avenida de América. De asemenea, el a acuzat Grupul Omucideri al Poliției Naționale că a ignorat informațiile despre Vasile, un alt român fără adăpost foarte apropiat de Álex „Nebunul“ și care a fost prezent în noaptea crimei.

Într-o primă confruntare, bărbatul care a fost ucis l-a lăsat pe Eduardo fără cămașă, înainte de sosirea poliției municipale din Madrid. "După aceea, poliția ne-a alungat din zonă, iar eu și Begoña ne-am dus să dormim în fața unei clinici stomatologice aflate la aproximativ 50 de metri distanță", a povestit el.

Românul, găsit mort sub un morman de moloz: „Domina luptele de stradă"

 

Dimineața, a fost trezit de angajata clinicii Sanitas, care s-a ocupat să cheme Poliția Națională, deoarece a văzut mult sânge pe podea. "Cred că a fost din cauză că vomitase. Nu știu dacă la autopsie s-a făcut o analiză completă", a deplâns bărbatul.

În relatarea sa, acesta a mărturisit că a aruncat peste decedat, în timp ce acesta dormea, mici resturi și tencuială, lucru care l-a înfuriat pe partenerul său, care l-a asigurat că a doua zi îi va spune lui Álex ce îi făcuse în timpul nopții.

Când a fost întrebat despre figura defunctului, acesta a declarat că "domina luptele de stradă, era ca Rambo, era mereu îmbrăcat ca un soldat. Toată lumea îl cunoștea pe o rază de trei kilometri în jur și nu-l lăsau să intre nicăieri", a spus el, citeaz vozpopuli.es.

Procesul acestei crime va continua în zilele următoare la Tribunalul Provincial din Madrid, cu declarații ale martorilor, ale poliției și ale personalului medical care a lucrat la incident.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel