Ungaria. Trei români răniți, după ce mașina în care se aflau a luat foc pe autostradă: S-a ciocnit cu un alt autoturism din România

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un autoturism a fost distrus pe autostrada M5, în apropiere de Kiskunfélegyháza, unde s-a ciocnit cu un alt autoturism românesc, duminică, 24 octombrie 2021.

Un autoturism românesc care circula cu viteză s-a izbit de mașina din fața sa, care a ajuns în șanț și s-a răsturnat de mai multe ori.

Autoturismul a continuat drumul pe o distanță de aproximativ 150 de metri, după care a luat foc și a ars complet.

Trei persoane au fost rănite în urma accidentului.

Șofer român, accident grav în Ungaria: A făcut praf patru mașini

 

Săptămâna care se încheie a fost una neagră pentru români pe șoselele din Ungaria. Joi, un șofer român a provocat accident grav în Ungaria, după ce a rămas fără frâne pe autostradă și a făcut praf patru mașini. Însă cel mai crunt s-a petrecut marți, când 5 români care mergeau în Germania, la muncă, și-au pierdut viața într-un accident de microbuz.

Microbuzul implicat în accident era înmatriculat în județul Harghita. Cinci oameni au murit. Este vorba despre două femei și trei bărbați. Accidentul a avut loc la kilometrul 94 al autostrăzii M1, pe direcția Gyor. 

Pál Győrfi, purtător de cuvânt al Serviciului Național de Ambulanță, a declarat pentru MTI că mai multe ambulanțe și un elicopter au fost trimise la fața locului. 

5 românii morți în accident de microbuz din Ungaria:  Mergeau la muncă în Germania



În afara celor cinci persoane decedate, un alt bărbat în vârstă de 50 de ani a fost transportat la spitalul de ambulanță din Győr cu o leziune la cap, dar într-o stare stabilă, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Sebestyén Margály Varga, purtătorul de cuvânt local al comitetului pentru situații de urgență a confirmat pentru MTI că un microbuz cu numere de înmatriculare românești a intrat într-un camion din spate, iar pasagerii morți provin din microbuz.

Accidentul a avut loc în jurul orei 18:00, iar potrivit martorilor, microbuzul (cel mai probabil de tipul 8+1) are culoarea roșie. 

Fiica uneia dintre pasagerele moarte a vorbit după tragedie susținând că românii din microbuz erau din Odorheiu Secuiesc și Sovata și se îndreptau spre Germania, la muncă. 

Șase persoane călătoreau în vehicul cu șoferul care nu avea însoțitor și ar fi condus tot drumul singur. „Îl cunoșteam pe B.B. (n.r. - șoferul) de 12 ani, iar mama mea a călătorit în Germania cu el de mai multe ori, dar și eu. Nu pot spune că a fost de încredere, deoarece și-a folosit telefonul de multe ori în timp ce conducea și chiar a stat la volan până la epuizare. Nu știu încă cauza exactă a accidentului, așteptăm răspunsul Ambasadei. Știm că patru mașini au fost implicate în accident, este posibil, de asemenea, ca TIR-ul să fi frânat brusc, iar șoferul din microbuz nu a mai avut timp să frâneze”, a precizat fiica victimei din Sovata.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel