Ungaria. Trei români, care transportau zeci de migranți, arestați. Traficanții au închiriat două mașini și s-au grăbit să-și ducă pasagerii în Austria

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Peste 30 de persoane au fost surprinse de poliție când încercau să treacă ilegal frontiera
Peste 30 de persoane au fost surprinse de poliție când încercau să treacă ilegal frontiera

Procuratura Generală a județului Csongrád-Csanád a propus arestarea a trei români (un bărbat și două femei), care, pe data de 16 decembrie 2021, au ajutat 26 de persoane să treacă ilegal frontiera.

Românii sunt suspectați că au închiriat două mașini în România pentru a trece, ilegal, frontiera din Ungaria în Europa de Vest. În acest scop, au ajuns cu puțin timp înainte de miezul nopții, pe data de 16 decembrie 2021, la periferia localității Röszke, de unde au luat 26 de persoane, care au pretins că sunt cetățeni sirieni, afgani, turci și irakieni, pentru a fi introduși, ilegal, în Ungaria.

Suspecții intenționau să ajungă în Austria, dar au fost opriți la scurt timp de poliție și duși la secția de poliție, unde au fost reținuți.

Cei 26 de pasageri nu respectau condițiile necesare pentru a intra și a rămâne în Ungaria. În cadrul, cercetărilor a infracțiunii  privind traficul de persoane și ținând cont de riscul de obstrucționare a procedurilor legale, procuratura din Csongrád-Csanád a înaintat o propunere de arestare pentru o lună a celor trei suspecți români, relatează police.hu.

Judecătorul de instrucție de la Tribunalul districtual din Szeged a admis cererea procurorului pentru toți cei trei suspecți români și a dispus arestarea lor. Decizia instanței nu este definitivă, deoarece suspecții și avocații lor au depus un recurs.

Cazurile în care români comit infracțiuni în Ungaria sunt în creștere. 

 

Ungaria. Șofer român, tras pe dreapta și dus la poliție. Bărbatul riscă să ajungă la pușcărie 

 

În cadrul unui control, patrulele de la Poliția județului Bács-Kiskun au inspectat, în dimineața zilei de 9 decembrie, la ora 3.20, la marginea orașului Öttömös, un autoturism Opel Astra, cu numere de înmatriculare românești.

În cadrul controlului, pe lângă șoferul de 35 de ani, de naționalitate română, oamenii legii au depistat în habitaclul mașinii și patru bărbați, care s-au declarat cetățeni turci și care nu au putut face dovada  identității lor și nici a șederii lor legale în Ungaria,

După audierea lor, migranții ilegali vor fi returnați la zona de securitate a frontierei, în conformitate cu legislația maghiară în vigoare, iar românul va fi urmărit penal de Compartimentul de Investigații al Poliției Județene Bács-Kiskun sub suspiciunea de trafic de persoane, relatează police.hu.

Infracțiunea de trafic de persoane se pedepsește, în Ungaria, cu închisoare de la unu la cinci ani într-un caz standard și de la cinci la cincisprezece ani într-un caz calificat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel