Ungaria. Șofer român, oprit pe autostrada M1. Bărbatul avea în camion mii de pachete de țigări, ascunse în saci cu varză

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Ungaria. Șofer român, oprit pe autostrada M1. Bărbatul avea în camion mii de pachete de țigări, ascunse în saci cu varză
Ungaria. Șofer român, oprit pe autostrada M1. Bărbatul avea în camion mii de pachete de țigări, ascunse în saci cu varză

Un român a vrut să introducă ilegal, în Ungaria, mii de pachete de țigări sigilate, de proveniență ucraineană. Ulterior, marfa de contrabandă ar fi ajuns în Marea Britanie.

Bărbatul a achiziționat cele 2.500 de cutii cu țigări sigilate, de origine ucraineană, în România, înainte de 11 februarie, pentru a le duce în Marea Britanie cu un camion închiriat. Acesta a intrat în Ungaria pe 12 februarie, la scurt timp după miezul nopții.  

Polițiștii l-au depistat pe autostrada M1, la zona de odihnă Conco. La perchezițiile camionului, oamenii legii au găsit mai multe pachete de țigări, care erau ascunse în saci de legume. În total peste 2.000 de pachete de țigări au fost confiscate de polițiști pe autostrada M1.

Instanța l-a condamnat, recent, pe șoferul român la 1 an și 10 luni  de închisoare pentru fraudă. Verdictul este definitiv, a transmis Procuratura Generală a Județului Komárom-Esztergom.  Pentru întreaga cantitate  de țigări de contrabandă, trebuia să fie achitat peste 2 milioane de HUF (27.068 RON), scrie origo.hu.

Recent un alt șofer român a fost prins, de oamenii legii din Ungaria, în timp ce transporta cu microbuzul zeci de migranți.

 

Microbuz românesc, oprit pe autostrada M1. Șoferul, un tânăr român, riscă ani grei de închisoare

 

Patrulele de la Poliția Județeană Győr-Moson-Sopron, conform ordinului Direcției Székesfehérvár din cadrul Biroului Național de Investigații al Poliției de Standby au verificat, pe data de 17 noiembrie, la ora 11.25,  un microbuz cu numere românești, pe autostrada M1 în zona Győr.

La volanul microbuzului se afla un șofer român de 21 de ani. Pe lângă șofer, în microbuz mai călătoreau alți treisprezece bărbați fără acte, care nu au putut face o dovadă credibilă a identității lor sau a șederii legale în Ungaria, transmite Poliția ungară.

Șoferul român a fost arestat și dus la sediul poliției județului Győr-Moson-Sopron, împreună cu pasagerii săi. Împotriva șoferului  român a început urmărirea penală pentru trafic de ființe umane.

După ce au fost interogați, migranții ilegali au fost escortați înapoi la punctul de control al frontierei de securitate. Poliția s-a ocupat de cei care au trecut frontiera în conformitate cu legislația maghiară în vigoare. Infracțiunea de trafic de persoane se pedepsește cu închisoarea de la unu la cinci ani în cazul principal și de la cinci la cincisprezece ani în cazurile agravate. Organizarea sau conducerea infracțiunii se pedepsește cu închisoare de la 10 la 20 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel