Ungaria. Românul, prins beat la volanul camionului, bun de plată. Șoferul va achita o amendă uriașă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Ungaria. Românul, prins beat la volanul camionului, a rămas pieton. Șoferul va achita și o amendă uriașă.
Ungaria. Românul, prins beat la volanul camionului, a rămas pieton. Șoferul va achita și o amendă uriașă.

Parchetul raional Mosonmagyaróvár a pus sub acuzare un șofer român, care a urcat în stare de ebrietate la volanul camionului și a condus pe  autostrada M1. Românul a pledat vinovat pentru comiterea infracțiunii.

Judecătoria Mosonmagyaróvár l-a amendat cu 640.000 HUF (1.676,14 euro) și i-a interzis să conducă timp de 2 ani și 8 luni.

Din cauza faptului că se afla sub influența alcoolului, românul a condus haotic pe autostradă, ocupând două benzi de circulație. În plus s-a deplasat și pe banda de urgență, relatează borsonline.hu.

La un moment a pierdut controlul volanului și a lovit bariera de protecție. În urma coliziunii au fot produse pagube materiale. Și balustrada autostrăzii a fost ruptă, și camionul a avut de suferi. Cu toate acestea șoferul român și-a continuat totuși drumul. Oprit de polițiști, românul a recunoscut că a comis infracțiunea de a conduce su influența băuturilor alcoolice.

Potrivit rechizitoriului Parchetului Raional Mosonmagyaróvár, cetățeanul român a condus imprevizibil între benzile de circulație și banda de oprire de pe autostrada M1 din cauza stării în care se afla. Cu toate că a produs pagube materiale balustradei și  vehiculului, bărbatul și-a continuat drumul. 

Alți doi români au fost arestați, după ce au fost prinși cu 10 migranți ilegali în județul Csongrád-Csanád.

 

Ungaria. Doi români, trași pe dreapta de polițiști. Bărbații au fost dați jos din mașină și duși la interogări

 

În data de 12 martie 2022, la ora 7.10 dimineața, la marginea orașului Ruzsa, Poliția de Patrulare a oprit un  autoturism Ford Galaxy, cu numere românești.

La volan se afla un cetățean român, în vârstă de 26 de an. Alături de el se mai afla un tânăr român, de 27 de ani, transmite Poliția de Stat din Ungaria.

Pe lângă cei doi români, în vehicul mai călătoreau 10 bărbați. Trei dintre membrii grupului s-au declarat cetățeni afgani, în timp ce ceilalți s-au declarat cetățeni sirieni. Niciunul nu și-au putut dovedi identitatea sau reședința legală în Ungaria.

Polițiștii i-au dus pe cei doi români la Biroul Poliţiei de Frontieră Szeged, unde li s-a deschis dosar penal pentru suspiciunea săvârşirii infracţiunii de trafic de persoane. 

Traficul de ființe umane se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani într-un caz standard și de la cinci la cincisprezece ani într-un caz calificat.  Organizatorul sau autorul unei infracțiuni poate fi condamnat la zece până la douăzeci de ani de închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel