Italia. Un șofer român de camion a tras pe dreapta și a sunat la poliție, după ce a auzit niște zgomote ciudate

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Italia. Șofer român de camion a tras pe dreapta și a sunat la poliție, după ce a auzit niște zgomote ciudate
Italia. Șofer român de camion a tras pe dreapta și a sunat la poliție, după ce a auzit niște zgomote ciudate

Șofer român de camion, care a auzit niște zgomote ciudate, care veneau din remorca, încărcată cu sute de cauciucuri, a oprit și a sunat la poliție.

Patru persoane, inclusiv un minor, au fost găsite în remorca camionului care transporta cauciucuri. Acesta a fost singurul adăpost pe care l-au găsit migranții, pentru a călători din România până la Villasanta.

Șoferul, cetățean român, de îndată ce  auzit zgomotele,  a alertat imediat 112. La fața locului s-au deplasat mai mulți carabinieri. În momentul în care au deschis prelata camionului, militarii au descoperit patru migranți, toți de origine afgană, inclusiv un minor, scrie  milanotoday.it.

Toți au fost supuși testați pentru infecția cu noul coronavirus, apoi duși la cazarmă pentru identificare. Carabinierii fac cercetări pentru a afla cum au ajuns aceștia în Italia și cine i-a ajutat. Din primele infrormații, se pare că cei cinci au urcat în camion din România. 

Nu este prima dată când persoane care fug din Afganistan, inclusiv copii, sunt găsite în interiorul camioanelor care transportau cauciucuri. Asemene cazuri au fost semnalate în Caponago  (Mb) iarna trecută și, recent, în  Desio, unde au fost depistați și salvați cinci minori.

De asemenea, un român, are intenționa să transporte 17 migranți, cu o remorcă prelată, la Viena, a fost pus sub acuzare în Ungaria.

 

Ungaria. Un șofer român, prins cu mai mulți migranţi în mașină, ar putea ajunge la închisoare

 

Parchetul Kecskemét a pus sub acuzare un român care intenționa să transporte 17 migranți, cu o remorcă prelată, la Viena. Acesta a fost prins pe data de 3 noiembrie 2021, pe autostrada M5, în apropiere de Kecskemét.  

Potrivit rechizitoriului, românul a fost convins de un client necunoscut să transporte migranții care trec ilegal granița sârbo-maghiară până în capitala Austriei.  Pentru transportul migranților, românul urma să fie plătit.

În seara zilei de 3 noiembrie 2021, inculpatul român a condus aproape de granița sârbo-maghiară pe baza coordonatelor GPS primite de pe telefonul mobil al clientului său despre care a spus că nu-l cunoaște. De autoturismul inculpatului fusese atașată o remorcă cu prelata, relatează hirtv.hu.

 

Românul, prins cu mai mulți migranţi în mașină, ar putea ajunge la închisoare

 

În apropierea graniței, inculpatul român a ascuns sub prelată zece migranți afgani și șapte sirieni, și a plecat spre Austria.  Cu toate acestea, într-una dintre zonele de odihnă din vecinătatea Kecskemét de pe autostrada M5, patrule de poliție au oprit vehiculul condus de șoferul român.

Ofițerii au descoperit sub prelată cei 17 migranți. Parchetul i-a pus sub acuzare pe învinuitu român, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane în scopul dobândirii de bunuri. Magistrații au dispus arestarea mai multor persoane în acest caz și a dispus aplicarea deportării.

Dacă învinuitul a pledat vinovat la ședința pregătitoare, procurorul a propus să fie condamnat la 4 ani de închisoare, contrabandistul fiind expulzat din Ungaria pentru 8 ani. Judecătoria Kecskemét va decide asupra vinovăției acuzatului.

Traficul de ființe umane se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani într-un caz standard și de la cinci la cincisprezece ani într-un caz calificat în Ungaria. Organizatorul sau autorul unei infracțiuni poate fi condamnat de la zece până la douăzeci de ani de închisoare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel