Ungaria. Românul, care a provocat un accident rutier grav, arestat: 18 pasageri au fost răniți

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Două accidente grave în România: Un bărbat a decedat după ce s-a răsturnat cu mașina pe DN 2A E60. Opt persoane au fost rănite pe DN 13, în județul Mureș
Două accidente grave în România: Un bărbat a decedat după ce s-a răsturnat cu mașina pe DN 2A E60. Opt persoane au fost rănite pe DN 13, în județul Mureș

Un român, de 28 de ani, care a încercat să introducă ilegal 18 cetățeni pakistanezi din Ungaria în Europa de Vest, a fost arestat. Șoferul a provocat și un accident rutier, în urma căruia Parchetul Gyula a dispus arestarea bărbatului.

Potrivit Procuraturii Generale a Județului Békés, șoferul român, care a fost contactat de persoane necunoscute, implicate în traficul de ființe umane, a acceptat să transporte refugiați din Ungaria în Europa de Vest pentru 200 de euro de persoană.

Traficanții de ființe umane i-au oferit suspectului o dubă pentru transportul migranților. Românul a ajuns, cu duba, în Ungaria. Sub îndrumarea traficanților, pe data de 3 mai, a preluat de la Gyula, de lângă granița româno-maghiară, 18 cetățeni pakistanezi, care au intrat, ilegal, în țară, pe la „frontiera verde”.

Doi dintre migranți s-au așezat pe scaunul de lângă șofer, iar ceilalți - pe podeaua autoutilitarei, care nu avea scaune și centuri de siguranță fixe. După ce migranții au urcat în mașină, bărbatul s-a îndreptat spre Budapesta.

Citeste si: Dubă condusă de un român, implicată într-un accident grav în Ungaria: 18 pasageri răniți

Pe autostrada M44 o patrulă de poliție a vrut să opresă dubă cu un semnal sonor și luminos distinctiv. Cu toate acestea, în ciuda semnelor poliției, șoferul român nu a oprit, dar a  accelerat, încercând să scape de poliție, deplasându-se cu o viteză de 150 km/h.

 

Ungaria. Românul, care a provocat un accident rutier grav, arestat: 18 pasageri au fost răniți

 

În timpul evadării, românul a ținut legătura telefonică cu traficanții, care au încercat să-l ajute în ce direcție să meargă ca să evite intervenția poliției. Românul a deviat de pe M44 către drumul principal 44, de unde a intenționat să vireze la dreapta pe autostrada 443.

Dar din cauza vitezei, a a ieșit de pe carosabil și a lovit un stâlp di beton, apoi o conductă. În urma accidentului, unul dintre migranții din cala de marfă a suferit o fractură, în timp ce alte 17 persoane au suferit răni ușoare.  Ulterior, polițiștii i-au reținut pe cei 18 migranți.

Măsura coercitivă a fost inițiată din cauza riscului de evadare a românului. În plus, este rezonabil să se presupune  că românul ar fi putut distruge probele.

Judecătorul de instrucție al Judecătoriei Békéscsaba, în acord cu propunerea parchetului, a dispus arestarea învinuitului român pentru 30 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel