Ungaria. Românii deghizați în polițiști au scos un pistol și au jefuit trei conaționale care se întorceau din Germania

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Marți, Curtea de Apel din Szeged a condamnat la șase ani de închisoare un român care, împreună cu partenerul său, s-a dat drept polițist și a jefuit trei românce pe autostrada M5 în primăvara anului 2019.

Instanța l-a găsit pe bărbat vinovat, în calitate de complice, de jaf armat de o valoare deosebit de mare, de sustragere arbitrară a unui vehicul și de utilizare abuzivă a unui semn unic de identificare și, pe lângă pedeapsa cu închisoarea, l-a expulzat din Ungaria pentru zece ani.

Cele trei românce, care lucrează ca dansatoare în Germania, se îndreptau spre graniță cu o mașină pe autostrada M5, după miezul nopții de 22 aprilie 2019. Acuzatul și complicele său au mers în spatele lor cu o mașină închiriată în apropiere de Lajosmizse și apoi i-au forțat să oprească cu un semnal luminos similar cu cel folosit de poliție. Femeia care conducea autoturismul a tras pe banda de așteptare, apoi a oprit și a coborât geamul pentru a le înmâna documentele inculpatului și partenerului acestuia, despre care credea că sunt ofițeri de poliție.

Vezi mai multe: Trei românce care se întorceau din Germania, amenințate cu pistolul și jefuite de doi conaționali, deghizați în polițiști, în Ungaria

Purtând o vestă de vizibilitate de tip polițienesc, o mască și o cască de protecție, acuzatul și partenerul său s-au apropiat de mașina victimelor. 

Românii deghizați în polițiști, care au jefuit și amenințat cu pistolul trei conaționale care se întorceau din Germania

 

Aceștia au încercat să deschidă ușa mașinii, iar când acest lucru nu a reușit, complicele inculpatului a tras cel puțin patru focuri de armă cu un pistol cu gaz spre sol. 

Apoi, au tras afară femeile aflate pe cele două locuri din față ale mașinii și le-au agresat, cerându-le bani. Cea de-a treia femeie a fost atât de speriată încât a ieșit din mașină și a fugit prin parapetul de protecție până pe partea cealaltă a drumului.

Unul dintre bărbați a plecat cu mașina victimelor, iar celălalt cu mașina închiriată spre graniță. După zece minute, au oprit, au transferat bagajele femeilor în propria mașină și au plecat, lăsând în urmă mașina victimelor.

Ultimul dintre inculpați, condamnat: „Pedeapsa impusă de instanță a fost mai degrabă blândă“


Inculpații au jefuit aproximativ 13.000 de euro, telefoane mobile, bijuterii, haine și alte obiecte în valoare de peste 7 milioane de forinți.

Două dintre victime au fost grav rănite. Înainte de jaf, inculpatul a modificat cu bandă adezivă numărul de înmatriculare al mașinii închiriate. În mai 2021, complicele inculpatului a fost condamnat la șapte ani de închisoare.

Acuzatul a fost arestat în Spania în baza unui mandat european de arestare. Bărbatul, care și-a recunoscut faptele, și-a cerut scuze victimelor în timpul procesului și le-a despăgubit pentru partea lor de daune.

Prin decizia sa, Tribunalul de Primă Instanță a menținut partea din hotărârea Tribunalului de Primă Instanță din Kecskemét referitoare la calificarea infracțiunii și la pedeapsa cu închisoarea. Attila Joó, președintele instanței, a explicat că, având în vedere cumulul multiplu de infracțiuni și caracterul disperat al infracțiunii, pedeapsa impusă de instanță a fost mai degrabă blândă decât severă și, prin urmare, nu a existat nicio posibilitate de atenuare a acesteia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel