Trei românce care se întorceau din Germania, amenințate cu pistolul și jefuite de doi conaționali, deghizați în polițiști, în Ungaria

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Trei românce, care se întorceau în România, din Germania, au fost oprite pe autostradă în Ungaria de doi falși polițiști maghiari. Aceștia doi erau, de fapt, di români, care aparent le cunoșteau. Amenințate cu un pistol cu gaze, româncele au fost jefuite de cei doi conaționali. Unul dintre cei doi a fost prins, recent, în Spania, și extrădat în Ungaria.

Tribunalul districtual din Kecskemét a arestat, astăzi, un bărbat român care, împreună cu partenerul său arestat anterior, este suspectat că a jefuit trei românce care se întorceau acasă din Germania, în aprilie 2019, pe autostrada M5 din lajosmizsa, Ungaria, trăgând cu un pistol cu gaz. În ianuarie 2021, Procuratura județului Bács-Kiskun a depus acuzații împotriva complicelui, acum capturat, pentru jaf armat și alte infracțiuni.

În data de 13 noiembrie 2019, judecătorii din Kecskernt au aprobat propunerea procurorilor de arestare pentru 30 de zile a lui Denis Gabriel T., complicele românului reținut acum în Ungaria.

Cei doi sunt acuzați că, în aprilie 2019 au comis împreună un jaf armat pe autostrada M5 lângă localitatea Lajosmizse. Cei doi atacatori se îmbrăcaseră cu haine similare poliţiei maghiare şi au deschis focul asupra unui autoturism în care se aflau trei românce. În momentul jafului, una dintre ele a reuşit să fugă. Şoferiţa a fost rănită la genunchi şi la faţă. Cea de-a treia femeie a scăpat numai cu o sperietură zdravănă. 

Românce care se întorceau din Germania, amenințate cu pistolul și jefuite

 

Potrivit rechizitoriului anterior, cele trei românce, care lucrau ca dansatoare în Germania, conduceau un autoturism pe autostrada M5 în direcția Röszke, după miezul nopții de 22 aprilie 2019. Cei doi bărbați, tot de naționalitate română, care le cunoșteau pe femei, le-au urmărit cu o mașină închiriată în apropiere de Lajosmizse. Aceștia au folosit un semnal luminos asemănător cu cel folosit de poliție, astfel că femeia care conducea mașina a tras pe banda de urgență, a oprit mașina și a coborât geamul geamului pentru a putea preda documentele bărbatului, pe care îl credea polițist, și partenerului acestuia.

Dialogul dintre tâlhari şi victime s-a purtat în limba română şi engleză. Conform presei maghiare, în noaptea de 22 aprilie 2019, în jurul orei 00.30, cei doi români au folosit un pistol cu gaze pentru a opri maşina condusă de româncă. 

Bărbatul în vârstă de 25 de ani, care purta o vestă de vizibilitate, o mască și o cască în stil polițienesc - arestat anterior - s-a apropiat de mașină și a încercat să deschidă ușa din față a șoferului, dar aceasta era încuiată. Apoi a tras cel puțin patru focuri de armă cu un pistol cu gaze și a băgat mâna în mașină pentru a scoate cheia de contact.

(Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

Unul din românii implicați, arestat la Madrid

 

Tâlharii le-au scos din mașină pe femeile aflate pe scaunul din față, le-au agresat și le-au cerut bani. Cea de-a treia femeie a ieșit din mașină și a fugit prin parapet.  Cei doi bărbați au plecat apoi cu autoturismul închiriat si l-au abandonat după un sfert de oră pe aceeași autostradă. Din mașina româncelor au jefuit aproximativ 13.000 de euro, telefoane mobile, bijuterii, haine și alte obiecte. Valoarea prăzii a fost estimată de poliţiştii maghiari la 24.000 de euro.  Prejudiciul nu a fost recuperat, iar cele două femei agresate au suferit răni care s-au vindecat în opt zile. 

După comiterea jafului, agresorii au dispărut în noapte. Denis Gabriel T. a fost arestat în România pe 18 octombrie 2019 şi extrădat în Ungaria. Conform documentelor de la dosar, complicele său nu fusese identificat până la emiterea mandatului de arestare. Acesta din urmă, în vârstă de 35 de ani, a fost arestat de autoritățile spaniole la Madrid la 12 martie 2021, în baza unui mandat de arestare internațional și european emis de o instanță ungară, și a fost predat poliției ungare la 7 mai 2021, iar arestarea sa a fost inițiată după ce a fost interogat.

Procurorul-șef al Parchetului Județean Bács-Kiskun a propus arestarea românului datorită gravității infracțiunii, legăturilor străine ale inculpatului și pedepsei preconizate. Tribunalul districtual din Kecskemét a dispus arestarea suspectului, fiind de acord cu propunerea procurorului, din cauza riscului de fugă și de ascundere. Suspectul și apărarea sa au făcut recurs împotriva deciziei instanței.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel