Ungaria. Doi români, suspectați de spălare de bani, au fost arestați. Cum au reușit cei doi să înșele vigilența băncilor

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Săptămâna trecută, doi bărbați de origine română au fost reținuți de personalul Departamentului de Protecție Economică al Comandamentului de Poliție al Județului Bács-Kiskun. Cei doi români, în vârstă de 32 și, respectv, 44 de ani, sunt acuzați de spălare de bani.

Polițiștii din județul Bács-Kiskun îi suspectează pe cei dor bărbați români că au deschis mai multe conturi bancare în toată țara, folosind documente false. În aceste conturi, românii au primit bani proveniți din infracțiuni comise în străinătate.

Potrivit anchetatorilor, în perioada martie - aprilie 2021, cei doi suspecți, care se dădeau drept cetățeni italieni, au deschis conturi în mai multe sucursale bancare din întreaga țară, folosind cărți de identitate false. Aceștia au primit diverse sume de bani din străinătate, în special din Spania, bani proveniți din comiterea unor infracțiuni. O parte din banii au fost transferați, mai departe,  în Estonia, iar alții au fost retași de la bancomate. Potrivit anchetatorilor, bărbații au deschis conturile bancare pe nume false, pentru a ascunde veniturile provenite din infracțiuni, scrie kecsup.hu.

Cetățenii români, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor și fals în acte, au fost reținuți, în apropierea lacului Balaton, de către agenții Inspectoratului de poliție al județului Bács-Kiskun. Bărbații români, în vârstă de 32 și 44 de ani, au fost audiați, apoi reținuți. Conturile deschise de bărbați au fost blocate de bancă, iar banii au fost ridicați de polițiști. La propunerea acuzării, judecătorul de instrucție a dispus, pe data de 9 mai, arestarea celor doi suspecți.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel