Ungaria. Doi români care au jefuit un magazin de bijuterii, puși sub acuzare. Complicii lor, de negăsit

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Ungaria. Doi români, care jefuit un magazin de bijuterii, puși sub acuzare. Complicii lor, de negăsit
Ungaria. Doi români, care jefuit un magazin de bijuterii, puși sub acuzare. Complicii lor, de negăsit

Parchetul Județean Veszprém a pus sub acuzare doi români care, înarmați cu ciocane, au jefuit un magazin de bijuterii din Veszprém pe data de 4 noiembrie 2020. 

Potrivit rechizitoriului, înainte de jaf, doi români de 30 și, respectiv, 40 de ani, alături de patru complici necunoscuți, au supravegheat magazinul de bijuterii, situat într-un mall din Veszprém.

În timpul jafului, inculpații au purtat haine cu glugă și măști pe față. Bărbații au adus ciocane, cu care au spart sticla vitrinei magazinului de bijuterii, scrie veol.hu

Vânzătorul a încercat să prevină jaful, dar nu a reușit. Făptuitorii au pus bijuteriile în gențile de sport. Vânzătorul i-a confruntat pe hoți însă unui dintre bărbați l-a lovit și l-a împins și lovit cu mânerul ciocanului, iar apoi a fugit cu obiectele de valoare. 

Acuzații români și complicii lor încă necunoscuți au scos din magazin bijuterii în valoare de aproximativ 12 milioane HUF. 

Cei doi români au fost aduși din România printr-un mandat european de arestare. În rechizitoriul său, procuratura a cerut o pedeapsă cu închisoarea  și expulzarea definitivă a acestora din Ungaria.

De asemenea, agenții de la Sediul Poliției Mosonmagyarovar au declanșat o anchetă, la începutul lunii noiembrie 2021, împotriva unor autori necunoscuți care au jefuit mai multor șoferi de tranzit români, care se opreau peste noapte în parcarea de pe tronsonul 162 al autostrăzii M1.

Ungaria. Patru români operau într-o parcare de pe autostrada M1. Metodă inedită de jaf, folosită de hoți

 

Făptașii acționau în parcarea autostrăzii M1 din zona Mosonmagyarovar. Hoții luat banii călătorilor creduli, folosind o metodă originală. Autorii jafurilor, care vorbeau și limba română, se duceau la victime pentru a iniția o conversație despre locul de muncă, oportunități de câștig și alte nimicuri.

La un moment, hoții, aparent prietenoși, le spuneau victimelor despre un joc promițător, cu premii mari. Victimele ascultau cu interes informațiile, apoi intrau în joc. În momentul în care victimele scoteau din portofel suma de bani care urma să fie investită, presupușii autori le luat luat banii și apoi fugeau, scrie infostart.hu

Pe parcursul anchetei, care a durat câteva luni, polițiștii au colectat și analizat o serie de date, stabilind identitățile autorilor.

În timpul unei verificări a zonelor de pe autostrăzii, anchetatorii au depistat, pe 5 aprilie 2022, un vehicul suspect, iar în urma inspectării acestuia, patru bărbați de naționalitate română: unul de 50, unul de 47, unul de 39 și unul de 41 au fost arestați. Toți au fost audiați la secția de poliție pentru suspiciuni de furt. Suspecții au recunoscut săvârșirea infracțiunilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel