Ungaria a început să producă Remdesivir, medicamentul principal in tratarea COVID-19

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
medicament_remdesivir
medicament_remdesivir

Autoritatile maghiare au anuntat ca Ungaria va incepe dezvoltarea propriei linii de Remdesivir, alaturi de compania farmaceutica Richter.

Pana la finalul lunii octombrie, medicamentul va fi disponibil in suficiente doze astfel incat sa trateze peste 800 de pacienti. Produsul a fost testat pe 250 de pacienti si pana la finalul lunii octombrie, medicamentul va fi disponibil in suficiente doze ca sa trateze peste 800 de pacienti, a anuntat Secretarul de Stat, Jozsef Bodis. Guvernul Ungariei a contribuit cu o finantare de 1.1 milioane de euro. József Bódis a adăugat că medicamentul antiviral Favipiravir este următorul pe lista medicamentelor cu dezvoltare proprie.

Potrivit HungaryToday, producţia de Remdesivir, singurul medicament care până acum a fost dovedit eficient, prin studii clinice, împotriva infecției cu noul coronavirus, a demarat deja în Ungaria, compania farmaceutică Richter fabricând până la acest moment suficiente doze pentru tratamentul a 250 de pacienţi. Anunţul oficial privind producţia de Remdesivir a fost făcut de ministrul maghiar al inovaţiei şi tehnologiei. 

Medicamentul Remdesivir este fabricat în SUA de Gilead Sciences. România îl primește momentan prin Comisia Europeană, care a încheiat un contract de 63 de milioane euro cu fabrica. Statul român a cerut tratamentul pentru 5.000 de pacienți, iar Comisia Europeană ne-a alocat aproximativ 14.000 de fiole. Pentru că nu mai pot face față comenzilor mari, reprezentanții Gilead au hotărât să dea patentul și altor companii producătoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel