Un virus contagios a provocat mai multe victime în România. Nu este COVID-19. Mai multe cazuri, confirmate

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Un număr de 11 cazuri noi de rujeolă au fost înregistrate la Cluj, în ultimele două săptămâni, acestea fiind cele mai multe cazuri din întreaga ţară, informează Institutul de Sănătate Publică.

 

Totatul cazurilor de rujeolă în România, raportate de la începutul epidemiei, în urmă cu patru ani, şi până pe 17 iulie, este de 20.204, din care 64 de decese, arată un raport al Institutul Naţional de Sănătate Publică. Astfel, potrivit instituţiei, epidemia de rujeolă nu s-a încheiat nici în prezent.

În perioada 6 – 17 iulie, au fost raportate încă 12 cazuri nou confirmate în două județe, unul în Satu Mare, 11 în Cluj. Cele mai multe cazuri de infecţii cu rujeolă, respectiv 6.718, s-au confirmat la copii din grupa de vârsta de 1-4 ani.

Rujeola sau pojarul este o boală infecţioasă, care adesea duce la complicaţii, astfel că, din patru persoane care se îmbolnăvesc, una are nevoie de spitalizare, potrivit site-ului instituţiei. Pentru unul din 1.000 de bolnavi, rujeola este o boală mortală.

ROR, vaccinul împotriva rujeolei (pojarului), protejează copiii împotriva acestei boli. Boala se transmite prin tuse sau strănut, iar primele simptome apar după două săptămâni de la momentul infecţiei. Se manifestă prin ochi roșii, secreții nazale, tuse și febră mare, erupție cutanată.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel