Un turc acuzat de OMOR se dădea drept ROMÂN pentru a scăpa de mâna legii

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un cetățean turc a fost capturat în Bolivia când încerca să treacă granița dându-se drept român, sub identitatea de Constantin Cojocaru. El este acuzat că  omorât un rocker asiatic în Paraguay.

Forțele Speciale pentru Lupta împotriva Criminalității din Bolivia a anunțay, în cadrul unei conferințe de presă, că cetățeanul turc, Huseyin Bektas Samaniego, căutat pentru omor deosbit de grav, a fost capturat. Cetățeanu turc este acuzat că l-a ucis în aprilie 2018 pe asiaticul Shian Jui Lu (42 de ani), în țara vecină Paraguay. 

Cetățeanu turc a reușit să scape până acum de justiție folosind acte false. Chiar când a fost interceptat de vameșii de la frontiera Boliviei, cetățeanul turc Huseyin Bektas Samaniego s-a identificat ca fiind Constantin Cojocaru și le-a înmânat pașaportul unde era român. Polițiștii bolivari au făcut verificări și au stabilit că documentul era fals. Ei au pus sigiliul roșu pe document și au luat legătura cu autoritățile paraguayene.

Turcul nu avea acte doar de „cetățenie“ română. O a treia identitate falsă de care se folosea el era cea a unui bărbat de naționalitate braziliană, Denio Rizzuto, iar asupra sa au fost găsit și acte pe numele unui cetățean sârb cu numele de Nelson Mouriel“.

Polițiștii bolivari au indicat că Bektas a trecut fraudulos granița din Paraguay încă din decembrie anul trecut, folosind pe teritoriul țării acte false, dar cum infracțiunile comise aici sunt mai ușoare decât crima comisă în Paraguay, el va fi transferat către autoritățile din Justiția paraguayiană.

Crima de care este acuzat falsul român a fost executată cu o armă de calibru 9 mm, cu care ar fi tras opt focuri, dintre care cinci l-au omorât pe asiaticul Shian Jui Lu. Investigările poliției din Paraguay îl indică pe Bektas ca autor. Victima sa a fost cunoscută în lumea rock-ului din Paraguay, pentru că și-a dedicat 15 ani din viață promovând formații și organizând evenimente muzicale de gen.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel