Un TikToker spaniol uimit de supermarketurile din Polonia: „Parcă ai ajuns în anul 2050!”

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Un TikToker spaniol uimit de supermarketurile din Polonia - Parcă ai ajuns în anul 2050
Un TikToker spaniol uimit de supermarketurile din Polonia - Parcă ai ajuns în anul 2050

Un TikToker spaniol a descoperit supermarketurile europene Zabka NanoEste, un concept de piață care a câștigat cumpărăturile online.

Pe parcursul anului 2023, un tip de supermarket care atinge un nivel mai ridicat de autonomie a devenit la modă în Polonia. Acesta este Zabka Nano, un lanț de magazine fast-food legate de progresele tehnologiei.

Pe rafturile sale, clienții găsesc produsele necesare pentru igienă, curățenie și alimentație. T toate acestea, fără casierii care să te servească, fără cărucioare, fără  nevoia de a plăti pentru cumpărături.

La intrarea acestor unități există instrucțiuni de intrare. "Practic, vii și te înscrii. Te înregistrezi cu aplicația, intri și nu e nimeni care să te ajute. Tot ceea ce iei este debit automat în contul aplicației, te înregistrezi și pleci", a spus un tiktoker spaniol, care a intrat în unul din astfel de  magazine alimentare din Polonia.

„Te înregistrezi, cumperi și pleci”

Acest nou model de tranzacție răspunde disconfortului unor clienți cu privire la relațiile directe cu lucrătorii. De fiecare dată, cetățenii caută modalități mai rapide de a face achiziții și această metodă a depășit chiar și achizițiile online. Timpul estimat petrecut în interiorul Zabka Nano este de 60 de secunde, astfel încât clientul sosește, ia ceea ce caută și economisește chiar și timpul de așteptare la coadă pentru a plăti.

Este, de asemenea, un semn de prevestire a ceea ce se va întâmpla cu unele locuri de muncă din cauza  Inteligenței Artificiale. Un raport recent a stabilit că există 10 tipuri de joburi care vor fi primele care vor dispărea și vor fi înlocuite cu tehnologie avansată. Casierii și funcționarii, în mod clar, sunt unul dintre aceștia, precum și transportatorii, specialiștii IT sau livratorii.

 

@jesusfprieto El #futuro ya está en #polonia #zabka #zabkanano #tecnologia #comprasdigitales #digitalizacion #viajes #varsovia ♬ original sound - Jesús Fernández Prieto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel