Un tânăr din Iași a rămas fără o mână și fără un ochi după ce a încercat să găurească o bombă cu bormașina

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Un băiat în vârstă de 19 ani din localitatea Petriş, comuna Dolheşti, a fost adus în stare gravă la UPU de la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi după ce a încercat să găurească cu bormaşina un proiectil. 

Băiatul a spus că a găsit proiectilul în urmă cu mai mult timp, dar la acel moment l-a depozitat într-o magazie. Iniţial, el a spus celor de la serviciul de urgenţă 112 că i-ar fi explodat telefonul în mână.

"În UPU a fost adus un pacient de 19 ani în urma unui traumatism produs de explozia unui proiectil pe care a încercat să-l desfacă. Ambulanţa l-a adus conştient, însă cu traumatisme la nivelul tuturor segmentelor. S-a diagnosticat în Urgenţă un traumatism abdominal, cu hemoperitoneu, cu fragmente din proiectilul respectiv care i-au pătruns în abdomen. De asemenea, traumatism de torace, traumatism la nivelul feţei, a ochiului drept, fapt care i-a afectat vederea. Este posibil să rămână fără vedere la acest ochi.

Amai suferit traumatism de mână stângă, cu amputaţie a degetelor. Aproape întreaga mână este amputată din cauza exploziei. Corpi străini sunt şi la nivelul coapsei şi feţei. După evaluarea în Urgenţă, pacientul a fost internat în clinica chirurgicală de gardă. Este în curs o intervenţie chirurgicală în timpul căreia intervin specialişti în chirurgie generală, chirurgi plastici, chirurgie maxilo-facială, medici oftalmologi şi ortopezi", a declarat prof. univ. dr Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU de la Spitalul Sf Spiridon din Iaşi.


Tânărul va rămâne internat la ATI, iar medicii speră să aibă un prognostic vital bun. Ei spun că prognosticul funcţional este rezervat.

În Neamț, un bărbat s-a dus la Poliție cu bomba în sacoșă

 

În urmă cu două luni, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a intervenit la sediul Poliţiei Târgu Neamţ, unde un bărbat a dus un proiectil din Al Doilea Război Mondial, pe care l-a găsit în pădure.

Potrivit ISU Neamţ, solicitarea a fost făcută de Inspectoratul de Poliţie Judeţean deoarece bărbatul, de 42 de ani, s-a prezentat la sediul Poliţiei din Târgu Neamţ cu un proiectil exploziv de calibru 47 mm, pe care l-a găsit în pădurea Branişte din comuna Vânători Neamţ, în timp ce se afla la cules de ciuperci, transmite Agerpres.

"Pirotehnicienii nemţeni s-au deplasat cu autospeciala din dotare la locul solicitării. Muniţia, ce provine din Al Doilea Război Mondial, a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă într-un depozit special amenajat", precizează sursa citată.

Marţi dimineaţă, echipa pirotehnică va verifica zona în care a fost descoperit proiectilul, pentru a se asigura că nu mai sunt şi alte elemente de muniţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel