Un suspect de tâlhărie căutat de autorităţile germane a fost găsit în România. Era însoţit de o minoră din Germania

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Mai multe schelete umane au fost descoperite în curtea unui spital din România
Mai multe schelete umane au fost descoperite în curtea unui spital din România

Un tânăr suspect de violare de domiciliu şi tâlhărie, căutat de autorităţile judiciare din Germania, a fost găsit de poliţişti într-o locuinţă din municipiul Sibiu.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu, pe numele bărbatului de 31 de ani fusese emis, pe 7 septembrie, un mandat european de arestare.

„Persoana în cauză a fost condusă la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, unde a fost prezentată prin videoconferinţă procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, acesta dispunând măsura reţinerii pentru 24 în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Sibiu”, se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, în imobil a fost găsită şi o tânără de 17 ani, cetăţean german, în urma verificărilor fiind stabilit faptul că aceasta figurează ca dispărută de pe teritoriul Germaniei.

„Tânăra le-a declarat poliţiştilor de la investigaţii criminale că pe întreaga perioadă a şederii pe teritoriul României nu a fost agresată fizic şi nu a fost victima niciunei infracţiuni. Ulterior verificărilor, minora a fost predată unui reprezentant DGASPC Sibiu”, se mai menţionează în comunicat. 

 

Vezi și 

 

„Cel mai mare caz de fraudă cu ajutorul Corona” din Germania. Doi frați au furat de la muncitorii români: Prejudiciu de 1 milion de euro

 

„Este cel mai mare caz de fraudă cu ajutorul de urgență acordat în perioada pandemiei din Saxonia, Germania”, spun procurorii. Potrivit rechizitoriului, Guido H., în vârstă de 56 de ani, și Mirko H., în vârstă de 53 de ani, au furat 394.000 de euro sub formă de ajutor de urgență. Banii au fost sustrași ilegal în numele unor muncitori români și moldoveni. Acum, frații sunt acuzați de tribunalul districtual Dresda de fraudare a subvențiilor.

Ca antreprenor în construcții, Guido a activat de mulți ani din Leubnitz-Neuostra. Lucrările de demolare și de construcție brută au fost acordate firmelor sub-contractoare ale românilor, moldovenilor sau grecilor de către compania al cărei director general era Guido. Cu datele lor personale și comerciale și, mai ales fără știrea lor, Guido H. și fratele său Mirko H. au solicitat ajutor de urgență în timpul pandemiei. Plățile mergeau în conturile muncitorilor, la care doar Guido avea acces.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel