Un stat UE îşi sfătuieşte cetăţenii să evite călătoriile neesenţiale în străinătate

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Ministerul de Externe de la Varşovia le-a cerut cetăţenilor polonezi să evite călătoriile neesenţiale în străinătate, în contextul pandemiei de COVID-19, transmite miercuri thenews.pl.

Într-o declaraţie, MAE polonez susţine că cetăţenii trebuie să ţină cont de potenţialele dificultăţi în a reveni în ţară, dar şi de restricţiile de trafic aerian şi de regulile privind carantina.

De asemenea, un alt element care trebuie avut în vedere este reprezentat de posibilele examinări medicale suplimentare solicitate de autorităţile din ţara de destinaţie.

Potrivit noilor reguli intrate în vigoare marţi, călătorii care sosesc în Polonia dinspre alte ţări din spaţiul Schengen trebuie să intre în carantină, cu excepţia cazului în care fac dovada unui test negativ la COVID-19 efectuat în ultimele 48 de ore.

Persoanele venite din ţări situate în afara spaţiului Schengen, aşadar şi din România, vor intra automat în carantină la sosirea în Polonia.

Toţi călătorii sosiţi în Polonia vor avea ocazia de a face un test COVID-19, iar în cazul unui rezultat negativ cerinţa de carantinare va fi ridicată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel