Un soldat rus îi descrie iubitei coșmarul prin care trece în Ucraina: "Dumnezeu m-a salvat. Am fost într-o pădure cu 700 de cadavre"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Bombardamente în Harkov: 5 morți și 13 răniți. În Borodianka, 41 de cadavre recuperate
Bombardamente în Harkov: 5 morți și 13 răniți. În Borodianka, 41 de cadavre recuperate

Serviciile speciale ucrainene au interceptat conversația unui soldat rus care vorbea cu iubita sa și îi descria carnagiul din Ucraina. 

Un soldat rus a vorbit la telefon cu prietena sa despre ceea ce se întâmplă cu adevărat în Ucraina. El s-a plâns, de asemenea, de numărul colegilor morți. O înregistrare a conversației a ajuns la dispoziția lui Anton Gerashchenko, consilier al ministrului de Interne.

Potrivit soldatului, brigada sa se află acum într-o școală ucraineană, însă sunt foarte mulți răniți.

"Mă aflu acum într-o sală de clasă care este complet bombardată. Totul este cu susul în jos aici, nu există ferestre. Totul aici este acoperit de gloanțe, de grenade, nu există niciun loc sigur pe stradă", a declarat soldatul rus, citat de UNIAN.

El a mai adăugat că au fost nevoiți să meargă la aeroport, dar Dumnezeu i-a salvat de la o moarte sigură acolo.

"Avem cadavre peste tot. Trebuia să mergem la aeroport, Dumnezeu nu ne-a dus pur și simplu acolo. Altfel, am fi fost cu toții terminați. Ne-am întors apoi în pădure și acolo erau 700 de cadavre ale luptătorilor noștri. Doar carne, toată sfâșiată. Nu aveam unde să stăm. De asemenea, toate tancurile, toate vehiculele de luptă au fost distruse", a adăugat soldatul rus.

Armata ucraineană declară că încetineşte ofensiva Rusiei

 

Armata ucraineană a declarat joi dimineaţa devreme că încetineşte ofensiva Rusiei după două săptămâni de conflict, relatează DPA.

Statul major ucrainean a anunţat într-un buletin că în unele zone operaţionale unităţile ruseşti şi-au pierdut puterea de luptă şi aduc rezerve.

Forţele ruse încă înconjurau Kievul şi de asemenea îşi întăreau unităţile în jurul localităţii Mikolaiv din sudul Ucrainei.

Au fost raportate şi atacuri din oraşele din est Harkov şi Izium, precum şi din Sumî şi Oktîrka în nord-estul Ucrainei.

Informaţiile nu au putut fi verificate în mod independent.

Discuţii la cel mai înalt nivel între cele două părţi de la începutul ofensivei ruse ar trebui să aibă loc joi în Turcia.

Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba "a sosit la Antalya pentru discuţii privind încetarea ostilităţilor şi încheierea războiului Rusiei împotriva Ucrainei", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Oleg Nikolenko, miercuri seară. Kuleba urmează să se întâlnească cu omologul său rus, Serghei Lavrov.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel