Un șofer român, care nu purta centura de siguranță, a amenințat cu bătaia un polițist. Bărbatul, cercetat acum pentru ultraj

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Un bărbat de 42 de ani a fost plasat sub control judiciar şi este cercetat pentru ultraj după ce şi-a ieşit din fire când poliţistul care îl oprise în trafic l-a anunţat că îl amendează şi l-a ameninţat că îi va administra o corecţie fizică.

În seara de 18 decembrie,  a avut loc un incident în trafic, pe raza localităţii brăilene Viziru. Un poliţist din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Viziru a oprit maşina condusă de un bărbat, în vârstă de 42 de ani,  pentru o verificare de rutină.

”În urma controlului efectuat, şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare totală de  870 de lei, pentru neportul centurii de siguranţă, precum şi pentru neprezentarea la sediul poliţiei pentru semnalarea unui daune a vehiculului, conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, moment în care şoferul a devenit recalcitrant şi l-a ameninţat pe poliţist cu acte de violenţă”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

A fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Însurăţei, iar conducătorul auto s-a ales cu dosar penal pentru ultraj. În aceeaşi zi, bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Brăila, scrie adevarul.ro.  Luni, 20 decembrie, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Însurăţei l-a plasat pe brăilean sub control judiciar pentru 60 de zile.  

Un caz similar a avut loc la începutul lunii noiembrie, în Vaslui, unde, un poliţist local a fost bătut de un bărbat, căruia îi atrăsese atenția că trebuie să poarte masca de protecţie

 

Polițist român, bătut de un tânăr, căruia i-a atras atenția că trebuie să-și poarte mască de protecție 

 

Un poliţist local a fost bătut crunt de un bărbat căruia îi atrăsese atenția că trebuie să poarte masca de protecţie. Incidentul s-a petrecut marți, 2 noiembrie, în Piața Centrală din municipiul Vaslui.

Pe camerele de supraveghere se observă cum bărbatul agresiv ignoră îndemnul poliţistului, iar mai apoi începe să îl îmbrâncească şi să îl lovească cu pumnii sub privirile trecătorilor. 

Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere din zona și pe imagini se observă cum polițistul discută cu tânărul care intrase în incinta fără mască. Acesta iese, însă în scurt timp revine și îl ia la bătaie pe agent.

 

Incidentul s-a petrecut sub privirile îngrozite ale clienților și comercianților 

 

Agresorul a fost reținut 24 de ore de polițiști și este cercetat de procurori pentru ultraj. Astăzi vă fi prezentat în fața unui judecător de drepturi și libertăți. Incidentul s-a petrecut ieri, sub privirile îngrozite a zeci de clienți si comercianți din piață. Nu a fost nevoie ca agentul să fie internat în spital, însă el și-a scos un certificat medico-legal. 

„Pe data de 2 noiembrie 2021, ora 11.50, Poliția Municipiului Vaslui a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că, în Piață Agroalimentară Vidin, din municipiul Vaslui, un polițist local a fost agresat de către un bărbat. Prezumtivul agresor, un bărbat în vârstă de 45 de ani, a fost identificat, depistat și condus la sediul Poliției Municipiului Vaslui pentru dispunerea măsurilor legale. Polițistul local care ar fi fost agresat a depus o plângere sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, plângere care a fost înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, spre competenta soluționare. Prezumtivul autor a fost reținut pentru 24 de ore de către procurorul de pe lângă Judecătoria Vaslui", a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui într-un comunicat de presă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel