Un șofer din șase controlați de polițiști nu respecta măsurile de combatere a COVID-19

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Din cele 66.432 de șoferi controlați de polițiști în perioada 2 noiembrie - 13 decembrie, 11.435 au fost amendați pentru nerespectarea prevederilor privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, conform unui comunicat al poliției.

În perioada menționată, serviciile rutiere și Brigada Rutieră București, împreună cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, au acționat, la nivel național, pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului public de persoane. Acțiunea a vizat verificarea respectării normelor legale care reglementează activitatea de transport public de persoane și a celor privind circulația pe drumurile publice, precum și a modului de respectare a măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Au fost verificate 66.432 de autovehicule, fiind aplicate 30.763 de sancțiuni contravenționale, dintre care 572 pentru nerespectarea perioadelor de conducere, a pauzelor și a perioadelor de odihnă, 340 pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului și 584 pentru defecțiuni la sistemul de iluminare/semnalizare.

Alte 11.435 de amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

1.278 de permise de conducere, reținute

 

Totodată, în urma verificărilor, au fost reținute 1.278 de permise de conducere și 645 de certificate de înmatriculare, fiind dispuse 120 de imobilizări și 27 de suspendări ale dreptului de utilizare a autovehiculului.

La data de 17 noiembrie, un bărbat a condus un autobuz, în Craiova, având 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional, cu amendă de 1.305 de lei și a fost dispusă măsura reținerii permisului de conducere, pentru 90 zile.

La data de 18 noiembrie, un alt bărbat a condus un microbuz , în județul Gorj, fără a deține permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte autovehiculul. În cauză, a fost întocmit dosar penal, conform art. 335 alin. 2 din Codul penal. Totodată, conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru că nu a oprit la semnalele polițistului rutier și nu deținea asigurare obligatorie pentru răspundere civilă în caz de pagube produse terților prin accidente de vehicule, cu amendă de 1.580 de lei.

 

Încălcări grave ale legislației

 

La data de 26 noiembrie, un bărbat a condus un autoturism în Galați, efectuând transport rutier de persoane, contra cost, fără a deține autorizație de transport persoane sau copie conformă după aceasta. Conducătorul auto a fost sancționat conform prevederilor Legii 38/2003, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, cu modificările și completările ulterioare, fiind reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare. Totodată, a fost dispusă suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului pentru 6 luni.

La data de 26 noiembrie, un bărbat a condus un autobuz în Galați, efectuând transport de persoane, contra cost, fără a utiliza diagrama tahografică. Conducătorul auto a fost sancționat conform prevederilor O.G. 37/2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, cu modificările și completările ulterioare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel