Un șofer de TIR a alertat polițiștii de frontieră, după ce a auzit zgomote în remorcă

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Un şofer de TIR care efectua un transport de marfă în Germania a depistat că în remorcă erau ascunşi migranţi, el auzind zgomote în timp ce stătea în coloană pentru controlul de frontieră.

 

Șoferul de TIR efectua un transport de marfă în Germania. Acesta a depistat în această dimineață, că în remorcă erau ascunşi migranţi, el auzind zgomote în timp ce stătea în coloană pentru controlul de frontieră. Imediat după ce a făcut această descoperire, șoferul a alertat autorităţile, a informat Poliţia de Frontieră Arad, potrivit Agerpres. Incidentul a avut loc la ieşirea din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. Camionul șoferului transporta confecţii metalice la o o societate comercială din Germania, însă bărbatul a auzit din cabina sa zgomote venind din interiorul remorcii.

"Şoferul a declarat că în timp ce se afla în coloana de automarfare a auzit zgomote din compartimentul pentru marfă, astfel că, în urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi printre confecţiile metalice, trei cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 18 de ani, solicitanţi de azil în ţară noastră", se arată într-un comunicat de presă transmis de Poliţia de Frontieră Arad.

În acest caz, migranţii ar putea fi cercetaţi penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, scrie Agerpres.

 

Un șofer român a sunat imediat la poliție, după ce a auzit zgomote în remorcă

 

Un caz identic s-a întâmplat în urmă cu doar câteva zile, când alt șofer de tir care intra în Timișoara a anunțat, imediat, Poliția după ce mai multe zgomote se auzeau din remorcă. Bărbatul le-a spus oamenilor legii că se îndreptă pe Calea Sagului.

Ajuns pe platforma unei firme de materiale de construcții, conducătorul auto a fost așteptat de oamenii legii pe care îi alertase și împreună au deschis semiremorca mașinii.

Acolo au descoperit 8 migranți care se strecuraseră în TIR, în timpul unei staționări de pe traseu. Polițiștii de la Secția 3 i-au preluat și i-au predat colegilor de la Poliția de Frontieră. în urma verificărilor, polițiștii de frontieră au aflat că cei 8 transfugi, care voiau să ajungă în Europa vestică, aveau asupra lor documente de identitate emise de autoritățile statului român, transmite Poliția de Frontieră.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel