Un șofer, păcălit de sistemul de navigație: a condus 200 de kilometri până la o destinație greșită și a fost reținut de polițiști

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Un șofer, păcălit de sistemul de navigație, a condus 200 de kilometri până la o destinație greșită și a fost reținut de polițiști. Sursa foto: freepik.com
Un șofer, păcălit de sistemul de navigație, a condus 200 de kilometri până la o destinație greșită și a fost reținut de polițiști. Sursa foto: freepik.com

O eroare de navigație l-a adus pe un șofer la Putgarten în loc de Puttgarden. În timpul unui control de rutină, polițiștii au stabilit că bărbatul este căutat cu mandat.

Sistemul de navigație poate fi văzut ca o adevărată revoluție. În loc să cerceteze hărțile,  șoferul face doar două clicuri pe dispozitiv și călătoria poate începe. Singura condiție este să scrie corect destinația.

Uneori însă și Google Maps folosește nume incorecte de străzi. Un șofer care se afla în drum spre Norvegia prin Danemarca a fost îndrumat de sistemul de navigație cu 200 de kilometri mai spre est decât ar fi trebuit. Când polițiștii l-au oprit pe bărbatul de 35 de ani, de naționalitate turcă, s-a descoperit că bărbatul era căutat cu mandat de arestare.

Puttgarden de pe insula Fehmarn din Marea Baltică din Schleswig-Holstein este un sat mic, cunoscut pentru portul său de feriboturi, scrie fr.de.

Șoferul în vârstă de 35 de ani conducea o dubă cu numere de înmatriculare românești și o remorcă. Bărbatul a intenționa să ajungă cu feribotul în Danemarca. Dar, în loc să meargă la Puttgarden, aparatul de navigație l-a îndrumat către Putgarten, o comunitate de pe insula Rügen din Mecklenburg-Pomerania de Vest.

 

Acuzat de mai multe infracțiuni, șoferul nu și-a mai continuat călătoria

 

Totuși, călătoria sa s-a încheiat vineri dimineață,10 noiembrie, după cum a anunțat Postul Federal de Poliție Stralsund într-un comunicat de presă. Polițiștii federali l-au oprit pe bărbat lângă Bergen. Când l-au verificat pe șofer, polițiștii au descoperit că pe numele lui exista un mandat de arestare, emis de parchetul Memmingen pentru conducere fără permis.

Potrivit raportului, bărbatul a fost condamnat de tribunalul districtual Günzburg în aprilie 2023 la o amendă de 1.000 de euro sau o pedeapsă substitutivă de închisoare de 20 de zile.

Șoferul a reușit să plătească suma la fața locului și astfel să evite închisoarea. Dar oficialii au observat alte nereguli. Cu permisul de conducere prezentat de șofer, bărbatului i s-a permis să conducă doar duba, nu și remorca.

Ca urmare, a existat o suspiciune reînnoită de infracțiune pentru conducere fără permis. Au existat și discrepanțe cu numărul de înmatriculare al remorcii, care era fals. Acum șoferul trebuie să răspundă și pentru fals de documente, folosire abuzivă a plăcuțelor de înmatriculare și conducere fără înmatriculare și asigurare. În cele din urmă, bărbatului i s-a interzis să-și continue călătoria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel