Un rus s-a folosit de un pașaport românesc pentru a reveni în Italia, după ce a fost expulzat 

Narcis Popa |
Data publicării:

Un rus se folosea de un pașaport românesc, dar și de unul polonez pentru a comite infracțiuni și a scăpa de poliție de fiecare dată. 

Un cetățean rus în vârstă de 28 de ani, rezident în Croația, cunoscut infractor și falsificator, care folosea multiple pașapoate și cărți de identitate, a fost capturat de poliția feroviară Gorizia imediat după ce a coborât din trenul regional Veneția-Trieste.

La solicitarea poliției, bărbatul a prezentat un pașaport înregistrat pe numele unui cetățean polonez. Cu toate acestea, pașaportul a fost recunoscut ca fiind fals. Pe numele real al rusului era emisă și o alertă Schengen din cauza unui mandat de arestare emis de autoritățile germane în vederea extrădarii. 

Iese la iveală și pașaportul românesc

 

În cadrul controlului personal și al bagajelor, Poliția a descoperit un al doilea pașaport fals, de data aceasta românesc, folosit la graniță, precum și peste 2000 de euro numerar, un telefon mobil, mai multe carduri de debit și cartele SIM telefonice, un notebook, o cameră portabilă și o cantitate notabilă de îmbrăcăminte purtând insigne ale unor mărci foarte cunoscute și foarte scumpe, atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Printre bunurile personale confiscate s-au numărat bijuterii și bibelouri de aur, precum și diverse unelte folosite pentru spargerea încuietorilor casei, inclusiv chei modificate și magneți.

O a doua verificare a permis identificarea adevăratelor informații despre cetățeanu rus, care a fost expulzat din Italia în martie 2020.

Bărbatul a fost arestat sub acuzația de deținere de acte de identitate false, primire de bunuri furate, deținere de echipamente pentru intrare prin efracție și nerespectarea dispozițiilor de expulzare, revenind în Italia înainte de sfârșitul celor cinci ani menționați în decretul de expulzare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel