Un român, teroarea Spaniei: Violator în serie, își paraliza victimele cu „o substanță cu proprietăți anestezice“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Româncă violată de fostul partener în Italia. Bărbatul nu a acceptat sfârșitul relației: "A intrat în casă și a folosit violența asupra mea"
Româncă violată de fostul partener în Italia. Bărbatul nu a acceptat sfârșitul relației: "A intrat în casă și a folosit violența asupra mea"

Un român riscă până la 12 ani de închisoare și trebuie să achite zeci de mii de euro cu titlul de daune, după ce ar fi comis mai multe violuri pe teritoriul Spaniei. Totul s-a descoperit după ce a violat o tânără în Beasain. Odată introdus ADN-ul său în baza de date, a reieșit că acesta făcuse mai multe victime.

În timp ce sentința pentru violul unei tinere de 21 de ani în Beasain în 2019 este încă în curs de pronunțare, G.G.C., de naționalitate română, acuzat de viol în serie din Gipuzkoa, va fi judecat din nou lunea viitoare pentru o agresiune sexuală comisă în Lasarte-Oria în 2015. Acesta este unul dintre violurile care i-au fost atribuite după ce a fost arestat pentru cazul Beasain, după ce ADN-ul său a fost comparat cu cel al acestuia și cu alte agresiuni comise în teritoriu începând din 2012.

Procuratura din Gipuzkoa cere ca acuzatul să execute 11 ani de închisoare pentru o infracțiune de agresiune sexuală, pe lângă despăgubirea victimei cu 20.000 de euro pentru daunele morale cauzate. Acuzarea privată, condusă de avocata Cristina Ramos prin intermediul asociației Clara Campoamor, cere o pedeapsă de 12 ani de închisoare, alți zece ani de libertate condiționată și 35.000 de euro pentru prejudiciul psihologic cauzat.

Procesul va începe luni la Secția I a Tribunalului din Gipuzkoa și va dura trei zile, timp în care vor depune mărturie victima și acuzatul, precum și mai mulți martori și experți de la Ertzaintza, însărcinați cu ancheta, și medici legiști.

Românul, acuzat că își paraliza victimele cu „o substanță cu proprietăți anestezice“ 

 

Acuzațiile îl acuză pe G.G.C. de viol comis în dimineața zilei de 1 ianuarie 2015 în Lasarte-Oria. Potrivit faptelor descrise, în acea zi, în jurul orei 7.00, inculpatul s-a deplasat în localitatea menționată mai sus "cu intenția clară de a-și satisface dorințele libidinoase și de a încălca libertatea sexuală". Pentru a face acest lucru, el avea asupra sa "o cârpă impregnată cu o substanță", care, în urma analizei, era compusă din mai multe produse "cu proprietăți anestezice, cu efecte antihistaminice care se absorb prin inhalare".

Astfel, aceștia susțin că inculpatul s-a ascuns într-un pasaj, iar în momentul în care victima trecea pe acolo, în drum spre locuința sa, aflată într-o ușă din apropiere, acesta "a agresat-o din spate", având asupra sa cârpa menționată mai sus "pe care i-a pus-o pe față, la nivelul gurii și al nasului".

Victima, deși a reușit să dea "mai multe palme" și chiar a încercat să nu respire pentru a evita agresiunea, "și-a pierdut cunoștința din cauza inhalării produsului impregnat în pânză, anulându-și capacitatea de reacție". A fost momentul în care agresorul a profitat de ocazie pentru a o "penetra vaginal, părăsind locul", reltează Diariovasco.es

În raport se precizează că, atunci când tânăra s-a trezit, a simțit "o mâncărime puternică la nivelul feței, ochilor și nărilor", că era îmbrăcată și că a reușit să ajungă acasă pe propriile picioare. Fata a suferit diverse leziuni la nivelul membrelor.

Un român, teroarea Spaniei: Violator în serie

 

Acesta a fost unul dintre cazurile care nu au putut fi atribuite la momentul respectiv. Ertzaintza avea cunoștință de existența unui prădător sexual, al cărui ADN apăruse în mai multe agresiuni sexuale comise începând din 2012 în Gipuzkoa, dar a cărui identitate era necunoscută. După ce a fost arestat în 2019, poliția i-a colectat ADN-ul și, introducându-l în baza de date, acesta s-a potrivit cu cel al altor cel puțin cinci violuri nerezolvate.

Acuzatul va apărea din nou în fața instanței luni, 14 februarie, în timp ce așteaptă sentința pentru procesul de la sfârșitul lunii ianuarie, în care riscă 24 de ani de închisoare pentru agresiune sexuală, detenție ilegală și leziuni comise asupra unei fete de 21 de ani din Beasain. La proces, bărbatul, cetățean român, și-a cerut iertare și a dat asigurări că îi "pare rău" pentru cele întâmplate, deși a declarat că nu-și amintește nimic din cauza consumului de alcool și droguri, o extremă pe care acuzațiile au exclus-o și despre care au dat asigurări că nu a fost dovedită în timpul procesului.

În același an, deși nu există încă o dată pentru acest caz, el va fi judecat pentru alte trei agresiuni sexuale comise în Tolosa, Anoeta și Andoain în 2012 și 2013.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel