Un român și o italiancă, prinși de carabinieri că furau din cutia milei. Cei doi au dat "lovitura" la mai multe biserici

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Italia. De la furat, direct la spital: Un român și-a luxat glezna în timp ce fugea de poliție, după ce a încercat să fure o pradă de 50.000 de euro
Italia. De la furat, direct la spital: Un român și-a luxat glezna în timp ce fugea de poliție, după ce a încercat să fure o pradă de 50.000 de euro

Un român și o italiancă au fost arestați, fiind acuzați că au furat bani din cutia milei din mai multe biserici din Italia. 

Polițiștii de la secția de poliție din Grezzana, o localitate din provincia Verona, au prins în flagrant o femeie de 34 de ani, în timp ce colegii de la stația Parona au oprit un bărbat de 32 de ani, care fusese și el surprins de camerele de supraveghere video.

Potrivit publicației veronasera.it, cei doi furau banii pe care credincioșii îi lăsau în cutiile de pomană.

Cum acționau cei doi

 

Pentru a pune mâna pe monede și bancnote, hoții ar fi folosit o bandă de măsurat la capătul căreia era plasată bandă dublu adezivă.

Primul incident s-a petrecut în localitatea Grezzana, la biserica Santa Maria și Santa Elisabetta. Aici, o patrulă a Poliției Locale a efectuat un control, deoarece în zilele precedente fusese semnalat faptul că sunt două persoane care stau foarte mult în apropierea cutiilor în care se strâng donațiile credincioșilor.

Sesizarea s-a dovedit a fi întemeiată, iar oamenii legii au prins o italiancă de 34 de ani care tocmai luase 18 euro. Femeia a fost denunțată și i s-a confiscat "aparatura", care consta în metru, bandă dublu-adezivă, șurubelniță și briceag.

Cel de-al doilea incident a avut loc la o altă biserică din oraș, unde mai mulți credincioși, observând din nou prezența unui bărbat care se plimba pe lângă cutiile de donații, au alertat carabinierii, care l-au prins pe suspect, un român de 32 de ani.

Și acesta avea cu el mai multe "unelte de lucru": două tije de fier, bandă dublu-adezivă, cuttere și foarfeci. În plus, din imaginile surprinse de sistemul de supraveghere video, acesta ar fi fost recunoscut ca fiind autorul a două spargeri comise în săptămânile precedente.

Prin urmare, acesta a fost, de asemenea, raportat autorităților judiciare, iar uneltele au fost confiscate.

 

---------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel